Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Milletimiz, hükümetten söz değil eylem beklemektedir. Bu durumda başta Türkiye'miz olmak üzere komşularımız Irak, Suriye ve İran'ın toprak bütünlüğünün yanında bölgede yaşayan Arap, Türkmen, Kürt ve diğer toplulukların güvenliği ancak askeri harekatla korunabilir. Batı Asya'da barış ancak askeri yaptırımla sağlanabilir." dedi.

        Perinçek, parti genel merkezinde, Irak'ın kuzeyindeki gelişmeler konusunda partisinin merkez yürütme kurulunun aldığı kararları açıkladı.

        Silahların konuştuğu bir iklimde vatan bütünlüğünün, ülke güvenliğinin ve huzurun sağlanması için devletin yaptırım gücünün kararlı, hızlı, etkin olarak kullanılmasının belirleyici olacağını ifade eden Perinçek, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde "Kürdistan" adı altında ikinci İsrail devleti kurulmaya çalışıldığını, bunun arkasında PKK/PYD ve Barzani'den önce ABD ve İsrail olduğunu bildirdi.

        Vatan bütünlüğüne ve güvenliğe yönelen tehdidin son derece ciddi olduğunu belirten Perinçek, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Irak'ın kuzeyinde sözüm ona 'Kürdistan' kurma girişimi ile Suriye'nin kuzeyinde 'Kürt koridoru' oluşturma çabası tek bir amaca hizmet etmektedir. O da ikinci İsrail'in kurulmasıdır. Bu açıdan Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki cephe birleşmiştir. Bu cephede Batı Asya ülkeleri, emperyalizme karşı vatan bütünlüğü ve bağımsızlık mücadelesi vermektedir. Gelinen bu aşamada, diplomatik ve ekonomik yaptırımlar faydalı olmakla birlikte, sonuç almak için artık yetersizdir. Milletimiz, hükümetten söz değil eylem beklemektedir. Bu durumda başta Türkiye'miz olmak üzere komşularımız Irak, Suriye ve İran'ın toprak bütünlüğünün yanında bölgede yaşayan Arap, Türkmen, Kürt ve diğer toplulukların güvenliği ancak askeri harekatla korunabilir. Batı Asya'da barış ancak askeri yaptırımla sağlanabilir."

        Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, Irak, İran ve Suriye ile her alanda ve her cephede birlikte hareket edilmesinin önemli olduğuna değinerek, devletin yaptırım gücünün kararlı, hızlı ve etkin olarak uygulanması gerektiğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler