Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 4. Kolordu ve 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 216'sı tutuklu, 268 kişinin yargılanmasına avukat savunmalarıyla devam edildi.

        Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

        Mahkeme Başkanı Melih Uçar, sanık savunmalarının alındığını belirterek, ilk savunmaları için avukatlara söz verdi.

        Tensip tutanağına göre avukatların savunmalarını tamamlamaları halinde, cuma günü davanın ilk ara kararı açıklanacak.

        Bugüne kadar görülen duruşmalarda sanıkların önemli bir kısmı, Genelkurmay Başkanlığı karargahına terör saldırısı olduğu gerekçesiyle komutanlarının emriyle kışladan ayrıldıklarını ifade etti.

        Sanıklar daha önceki ifadelerinde, Genelkurmay Cari Harekat Daire Başkanlığı'nda görevli olmasına rağmen 15 Temmuz akşamı 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na giderek 3. Mekanize Piyade Taburu komutasını alıp, Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne saldıran eski Yarbay Ejder Yıldırım'ın sivillere hedef gözeterek ateş ettiğini anlattı.

        Tutuksuz sanıklar da Ankara Emniyet Müdürlüğü önüne geldiklerinde Yıldırım'ın emriyle zırhlı araçlardan TEM Şube binasına uçak savarlarla ateş edildiğini ifade etti.

        Suçlamaları kabul etmeyen Yıldırım ise firari sanık eski Tuğgeneral Ali Kalyoncu'nun emriyle hareket ettiğini, terörle mücadele için birlikten ayrıldıklarını savunmuştu. Emniyet müdürlüğü önünde kendilerine ateş edildiğini iddia eden Yıldırım, can güvenliği gerekçesiyle TEM binasına sığındıklarını öne sürmüş, olay yeri görüntülerinde yaşlı bir kadına ateş ettiği tespit edilmesine rağmen, kimseye ateş etmediğini, zarar vermediğini iddia etmişti.

        - İddianame

        İddianamede, sanıkların, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "askeri komutanlıkların gasbı", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak", "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikle örgüt adına suç işlemek", "kasten öldürmeye teşebbüs", "kasten öldürme", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bir kişiyi öldürme", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bir kişiyi öldürmeye teşebbüs", "yangın", "su baskını", "tahrip", "batırma veya bombalama ya da nükleer, biyolojik veya kimyasal silah kullanmak suretiyle kasten öldürme", "çocuğu kasten öldürmeye teşebbüs", "mala zarar verme" ve "kamu mallarına zarar verme" suçlarından ayrı ayrı cezalandırılmaları isteniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler