Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

        1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum İl Danışma Toplantısı'na, Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı ile MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin açılış törenine katılacak.

        - Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde 10 Muharrem İftarı'na iştirak edecek.

        (Erzurum/13.00/15.00/İstanbul/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- Başbakan Binali Yıldırım, Hasan Gemici Spor Salonu'nda AK Parti İzmit 4. Olağan İlçe Kongresi'ne katılacak, Emex Otel'de iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları ile buluşacak.

        (Kocaeli/12.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde "Evrensel Aşura Matem Merasimi"ne katılacak.

        (İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        YASAMA YÜRÜTME SİYASET

        1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Sema Çocuk Evi'nde Aşure Günü etkinliği ile ÖNDER Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen "Aileli Okul İnovasyon Zirvesi'ne katılacak.

        (İstanbul/14.00/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AK Parti Saimbeyli ve Tufanbeyli İlçe kongrelerine iştirak edecek.

        (Adana/10.00/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kocasinan, Talas ve Melikgazi ilçe kongrelerine katılacak.

        (Kayseri/12.00/15.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        4- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Fındıklı ve Güneysu ilçelerinin kongrelerine ve Çamlıhemşin Öğretmenevinin açılış törenine iştirak edecek.

        (Rize/11.00/12.00/13.00​) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        5- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, valiliği ziyaret edecek, sivil toplum kuruluşlarıyla öğle yemeğinde bir araya gelecek, AK Parti Merkez İlçe Kongresi'ne katılacak.

        (Osmaniye/11.30/12.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        6- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Merkez İlçe Kongresi'ne katılacak, Demir Grup Sivasspor-Antalyaspor futbol müsabakasını izleyecek, Cem Vakfı Oruç Açma Programına iştirak edecek.

        (Sivas/11.00/14.00/17.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        7- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Şuhut İlçe Kongresi ile Çay Selevir Modern Basınçlı Sulama Tesisinin temel atma merasimine katılacak.

        (Afyonkarahisar/11.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        8- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, şehit Yahya Acar'ın cenaze namazına iştirak edecek.

        (Samsun/12.32) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        9- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partisinin Fındıklı İlçe Kongresi'ne katılacak, Çamlıhemşin Öğretmenevinin açılışını yapacak.

        (Rize/11.00/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        10- AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, partisinin Karasu İlçe Kongresi'ne katılacak.

        (Sakarya/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        11- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Kale ve Battalgazi kongrelerine katılacak, Payitaht Kreş Gündüz Bakım Evi'ni ziyaret edecek, Şehir ve Medeniyet Kitap Kafe Projesi'nin açılışını yapacak katılacak.

        (Malatya/10.00-16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        EKONOMİ

        1- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Teknik Makine Sanatkarları Odası Binası temel atma törenine, Araştırma Enstitüsü Binası açılışına, Gıda Tarım ve Hayvancılık Çalıştayına, Dulkadiroğlu Belediyesi Kamu Külliyesi temel atma töreni ve Onikişubat Belediyesi Sosyal Tesisi açılışına iştirak edecek.

        (Kahramanmaraş/09.40-16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Kale Ak Parti İlçe Kongresi'ne, Şehit Polis Oğuzhan Günaydın'ın mevlidine ve bazı açılış törenlerine katılacak.

        (Malatya/10.00-16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        3- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Tarsus ve Toroslar ilçe teşkilatlarının olağan kongreleri ile Mersin Üniversitesi Göz Bankası açılış törenine iştirak edecek.

        (Mersin/11.00-16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği tarafından Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe katılacak.

        (İstanbul/10:00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        DÜNYA DİPLOMASİ

        1- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki gayrimeşru referandum sonuçları ve yansımaları izleniyor.

        (Erbil) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik şiddet olayları takip ediliyor.

        (Myanmar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

        (Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        KÜLTÜR SANAT

        1- Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen "15 Temmuz Şehidi Mustafa Cambaz Fotoğraf Sergisi" Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde açılacak.

        (İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

        2- Türkiye’nin ilk Uluslararası Hip Hop Kültürü buluşması "Free Flow Festival", İstanbul KüçükÇiftlik Park'ta yapılacak.

        (İstanbul 14.00) (Fotoğraflı)

        GÜNCEL

        1- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Cami, Şehir ve Medeniyet" temasının işleneceği "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nın açılışını yapacak.

        (Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        SPOR

        1- Süper Lig'de 7. haftada Demir Grup Sivasspor-Antalyaspor, Osmanlıspor-Kasımpaşa, Kayserispor-Bursaspor ve Galatasaray-Kardemir Karabükspor maçları yapılacak.

        (Sivas/Ankara/14.00/Kayseri/16.30/İstanbul/19.30) (Fotoğraflı)

        2- Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası yarı finalinde A Milli Takım, Sırbistan ile karşı karşıya gelecek.

        (Bakü/19.30) (Fotoğraflı)

        3- TFF 1. Lig'in 7. haftasında İstanbulspor-Adana Demirspor, Denizlispor-Gazişehir Gaziantep, Gaziantepspor-MKE Ankaragücü ve Eskişehirspor-Grandmedical Manisaspor karşılaşmaları oynanacak.

        (İstanbul/Denizli/13.00/Gaziantep/15.30/Eskişehir/18.00) (Fotoğraflı)

        4- Beşiktaş Mogaz, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi'nin üçüncü haftasında Rus ekibi Chekhovskie Medvedi ile deplasmanda karşılaşacak.

        (Chekhov/16.00)

        5- Hentbol Erkekler Süper Lig'de 4. hafta maçları oynanacak.

        ÖZEL HABER

        1- "Organik tarım kısa sürede Türkiye'de önemli yer tutacak"

        - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba:

        - "Kimyasal gübre, toprağa ve yer altı su kaynaklarına zarar veriyor. Organik gübre kullanımıyla bunun önüne geçilebilir"

        - "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak organik gübre üreten arkadaşlarımızı destekliyoruz. Kendimiz de üretiyoruz. TİGEM çiftliklerinde üretimimiz var. Çok kısa sürede organik gübre üretiminin çok daha fazla artacağını düşünüyorum"

        - "Halk, gıda güvenliği olan tüketim istiyor. Bu bağlamda halkın isteğine ayak uydurmak zorundayız. İnanıyorum ki kısa sürede organik gübre ve organik tarım Türkiye'de önemli bir yer tutacaktır"

        (Fatih Mehmet Kürkçü/Samsun)

        2- Zeybekci'den kanatlı sektörüne Japonya müjdesi

        - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci:

        - "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızla yakın işbirliği içerisinde ve Bakanlığımız girişimleri neticesinde dün itibarıyla kanatlı etinin Japonya'ya ihracatı mümkün hale geldi. Ülkemizden Japonya’ya yönelik kanatlı eti ihracatının önündeki engeller tamamen kaldırıldı"

        - "Japonya kanatlı eti ve ürünlerinde 3 milyar doları aşan ithalatıyla en önemli pazar konumunda bulunuyor"

        - "Japonya pazarına giriş çalışmaları diğer Uzakdoğu ülkelerini de kapsayacak şekilde genişletilerek pazar çeşitliliğinin sağlanmasını ve başta kanatlı eti olmak üzere hayvansal ürünlerimizin söz konusu coğrafyadaki pazar payının artırılmasını amaçlıyoruz"

        (Deniz Çiçek/Ankara)

        3- HSK Teftiş Kurulu Başkanlığı, adliyeleri denetliyor

        - HSK Teftiş Kurulu Başkanlığınca, adli ve idari yargıdaki 72 adliyede, yapılan işlemlere ilişkin denetim gerçekleştirildi

        - Son 7 yıldır yapılmadığı belirlenen denetimleri yeniden başlatan HSK Teftiş Kurulu Başkanlığı, yıl sonuna kadar 100 adliyede kontrollerini tamamlamayı hedefliyor

        (Kemal Karadağ-Ankara)

        ***

        Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler