Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında eski Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök ve iş adamı Hasan Basri Tonga'nın da yer aldığı 7'si tutuklu, 11'i firari 36 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklardan Hasan Basri Tonga ve Murat Sinan A. Çorum'dan, Fatih S. Kırşehir'den, Ladin Y. Sincan'dan, Yakup K. ise Kütahya'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Diğer 18 sanık ile avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

        Tutuksuz sanıklardan Hamza E. ve Zekiye Yavuz K. mazeretleri dolayısıyla duruşmaya katılmadı.

        Duruşmada, "FETÖ/PDY'ye üye olmak ve örgüt yöneticiliği" suçlamasıyla yargılanan sanıkların ifadeleri alındı.

        Tutuklu sanıklardan Yakup K, savunmasında, suçlamaları kabul etmeyerek, hiçbir terör örgütüyle bağının olmadığını iddia etti.

        Bir dönem FETÖ'nün dershanesinde 5 ay çalıştığını anlatan Yakup K, "O dönemde bir iki defa sohbete katıldım. 17-25 Aralık sürecinden sonra ayrıldım ve sonrasında FETÖ'yle bir bağım olmadı. Daha sonra ücretli öğretmenlik yaptım. FETÖ adına hiçbir faaliyette bulunmadım. Onlar adına çalışmadım. Eğer benim bu örgütle bir ilgim varsa Allah bana da lanet etsin." diye konuştu.

        Tutuklu sanıklardan Ladin Y. ise tanık beyanlarının iftiradan ibaret olduğunu ileri sürerek, ilkokul mezunu olduğunu ve örgüt yöneticisi olmasının mümkün olmayacağını savundu.

        Diğer tutuklu sanıklardan Hasan Basri Tonga da örgüt yöneticisi olmadığını öne sürerek, aleyhinde herhangi bir delilin olmadığını ve ByLock kullanmadığını iddia etti.

        Sanık avukatlarının savunmalarını da alan mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan Dursun K'nin tutuklanmasına ve diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

        Sanıklardan 5'inin dosyasının ayrılmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 19 Aralık'a erteledi.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler