Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu bulunan öğretmenin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

        Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, hakkında "terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan dava açılan öğretmen Murat Ayaz ile avukatı ve yakınları katıldı.

        Tutuklu sanık Ayaz, savunmasında, mahkeme başkanının sorusu üzerine Zaman gazetesinde dağıtıcılık yapan tanık B.D'yi tanıdığını kabul etti.

        Mahkeme başkanı tarafından, tanığın, kendisi hakkında Of ilçe yapılanmasında örgütün üst düzeylerinden olduğu, toplantılara katıldığı ve toplantılar düzenlediği, yurt dışı gezilerine katıldığı ve birden fazla gazete aboneliği bulunduğunu yönündeki beyanları hatırlatılan Ayaz, üzerine atılı suçlamaları reddetti.

        Ayaz, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını öne sürdü.

        Cumhuriyet savcısı ve sanık avukatının beyanının ardından duruşmaya ara verildi.

        Mahkeme heyeti, sanığın tahliye talebinin reddi ve tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler