Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Kayseri'de jandarma ekiplerinin hırsızlara yönelik düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan 10 zanlıdan 2'si tutuklandı.

        Kayseri Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, kentte son zamanlarda meydana gelen ev, bağ, bahçe ve iş yerinden hırsızlıkların faillerini yakalamak için İl Jandarma Komutanlığından oluşturulan özel ekiplerle operasyonlara başlandı.

        İlk olarak çalınan eşyaları satan F.K. gözaltına alındı. F.K'nin sorgusunda, çalıntı eşyaları B.Ö. ve K.H'den aldığını beyan etmesi üzerine bu zanlılar da yakalandı.

        Zanlılar, sorgularında, hırsızlıkları, kurdukları suç örgütünün lideri firari T.E. ile yaptıkları, çaldıkları eşyaları depo kiralamak suretiyle sakladıkları ve yakalanmamak için sürekli araç değiştirdiklerini itiraf etti.

        Şüphelilerin kiraladıkları depolardaki aramalarda, aralarında çapa motoru, hızar makinesi, matkap, jeneratör, hırdavat malzemesi, küçük elektrikli el aletleri, bakır kazanın da yer aldığı 232 parça çalıntı malzeme ele geçirildi. Olaylarda kullanıldığı tespit edilen 3 kamyonete el konuldu.

        - Firari örgüt lideri yakalandı

        Jandarma ekiplerinin yürüttüğü bir başka operasyonda da 11 ayrı suçtan aranan firari örgüt lideri T.E. gözaltına alındı.

        T.E'nin kaldığı ev ile çalıntı malzemeleri depolayıp sattığı bir dükkanda yapılan aramada, buzdolabı, derin dondurucu, televizyon, bilgisayar, elektrikli süpürge, halı, kanepe ve benzeri ev eşyalarının olduğu 271 çalıntı malzemeye el konuldu.

        Öte yandan, ekiplerce yapılan araştırmalarda, Kocasinan, Melikgazi, Sarıoğlan, Bünyan, Yeşilhisar ve Yahyalı ilçelerinde meydana gelen hırsızlıkları gerçekleştiren ve malzemeleri alıp satan 6 zanlı tespit edildi, bunlardan 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler