Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        IĞDIR (AA) - Iğdır'da ilk kez Bal ve Yöresel Ürünler Fuarı açıldı.

        Iğdır Valiliğince Zübeyde Hanım Bulvarı'ndaki alanda ilk kez açılan ve geleneksel hale getirilmesi amaçlanan fuarda, Iğdır yöresinde üretilen bal, el işi örgüler ve yöresel lezzetlerin de aralarında bulunduğu birçok ürün yer aldı.

        Fuarın açılışı, Iğdır Valisi Enver Ünlü ve protokol üyelerince gerçekleştirildi.

        Vali Ünlü, açılışta yaptığı konuşmada, fuarı, Iğdır'ın yöresel ürünlerini yeniden canlandırmak, unutulmaya yüz tutmuş kültürel yapısını tanıtmak ve turizm potansiyelini geliştirmek amacıyla düzenlediklerini söyledi.

        Fuarın üretici ile alıcı arasında köprü görevi yapacağına işaret eden Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "İlimizde pek çok üreticinin ürünleri için pazar oluşturulamamasından olumsuz etkilendiğini gördük. Üretici bu nedenle ürünlerini, elinde kalacağını endişesiyle çok düşük fiyata aracı şirketlere satmakta. Bu fuar ile üreticilerin ürünlerini birinci elden tüketiciye satarak emeğinin karşılığını almasını da sağlamak istiyoruz."

        Ünlü, Iğdır'ın tarımsal özellikleri nedeniyle bölge için önemli bir kent olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

        "Iğdır Ovası Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde ve ülkenin en doğusunda yer alan gerek iklim özellikleri, gerekse verimli topraklarıyla adeta Doğu'nun Çukurovası'dır. Tarımsal potansiyeli, üretim kültürü, coğrafi yapısı ve kültürel çeşitliliğiyle Iğdır geleneksel ve yerel ürünler bakımından zengin illerimiz arasında yer almaktadır. Bu hak ettiğimiz yeri alma ve daha üst sıralara taşıma noktasında inşallah bu ve bunun gibi fuarlarla çiftçimizi örgütlü hale getirip ilimizin markalaşmasını sağlayacak önemli etkinlikleri bu ilk fuarla devam ettireceğiz."

        Ünlü ve beraberindekiler, konuşmaların ardından fuar alanını gezdi.

        Birçok ürünün sergilendiği fuar bir hafta sürecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler