Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - İçişleri Bakanlığının "Biz Anadoluyuz" Projesi kapsamında Van'dan 372 öğrenci, Çanakkale ve İzmir'i gezecek.

        Van Valiliğince koordine edilen proje kapsamında daha önce il dışına çıkmamış başarılı öğrenciler, Çanakkale ve İzmir'e gönderildi.

        Çatak ile Bahçesaray ilçelerinden 186 öğrenci ve 8 öğretmen Çanakkale'ye, Saray ile Gevaş ilçelerinden de 186 öğrenci ve 8 öğretmen, Van Ferit Melen Havalimanı'ndan İzmir'e uğurlandı.

        Uğurlama törenine katılarak öğrencilerle sohbet eden Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, hatıra fotoğrafı çekti.

        Öğrencileri Çanakkale ve İzmir'e uğurlayan Zorluoğlu, yaptığı açıklamada, "Biz Anadoluyuz" Projesi kapsamında ilk kafileyi İzmir ve Çanakkale'ye uğurladıklarını söyledi.

        Yaklaşık 400 öğrenciyi idarecilerle uğurladıklarını ifade eden Zorluoğlu, şöyle konuştu:

        "Çocuklarımızı heyecanlı ve mutlu gördük. Çocuklarımız neredeyse ilk kez uçağa binerek Çanakkale ve İzmir'e gitme imkanı buluyor. Gittikleri yerlerde valiliklerimiz kendilerine çok güzel programlar hazırladı. Öğrencilerimiz, gittikleri yerlerde tarihi mekanları gezecek. Çocuklar, Çanakkale Şehitliği'ni gezme imkanı bulacak. Kendi akranlarıyla bir araya gelip yeni arkadaşlıklar edinecek."

        Projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirildiğini kaydeden Zorluoğlu, çocuklar adına Cumhurbaşkanı, Başbakan ve projenin uygulayıcısı olan İçişleri Bakanlığına teşekkür etti.

        Zorluoğlu, "Proje kapsamında yıl içinde geziye göndereceğimiz öğrenci sayımız 5 bini bulacak. Ülke genelinde ise bu rakam 50 bin civarında olacaktır. Doğu Anadolu Bölgesi'nden batı bölgelerine çocuklarımızı göndereceğiz." dedi.

        Uğurlamaya Vali Yardımcıları Mehmet Parlak ve Ahmet Başbaydar, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç ve ilçelerin milli eğitim müdürlüğü yetkilileri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler