Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen "Gençlik Projeleri Destek Programı" kapsamında, Muş Gençlik Merkezi gönüllülerince Malazgirt Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine yönelik sanatsal ve sportif etkinlikler düzenlendi.

        Mobil Gençlik Merkezi aracıyla Malazgirt Sağlık Meslek Lisesine giden gönüllüler, buradaki öğrencilere yönelik ebru sanatı, satranç, mini golf, boks, sokak tenisi, voleybol, badminton ve dart gibi sportif ve sanatsal etkinlikler gerçekleştirdi.

        Okul bahçesinde düzenlenen programda öğrenciler de güzel vakit geçirerek gönüllerince eğlendi.

        Gençlik Merkezi Müdürü Murat Karataş, yaptığı açıklamada, gençlik merkezine ulaşamayan çocuklara hizmet götürmenin yanı sıra alan taraması yaparak geleceğin sporcularını seçeceklerini söyledi.

        Daha önce Malazgirt'te yapılan alan taraması sonucu seçtikleri çocukların çoğunun milli sporcu olduğunu anlatan Karataş, "Proje kapsamında atletizm, kayak, basketbol, voleybol ve güreş üzerine ilçe taramaları yapacağız. Amacımız sporun altyapısını oluşturup spor lisesine, oradan da üniversiteye çocuklarımızı göndermektir. Daha önce sporu bırakıpta şu an beden eğitimi öğretmeni olan yaklaşık 15 Malazgirtli sporcu var. Bu sporcularımız balkan, avrupa ve dünya şampiyonasına katıldı. Bugün voleybol, güreş, atletizm ve kayak için sporcu seçmeye geldik." ifadelerini kullandı.

        Atletizm seçmelerinde birinci olan öğrencilerden Aysel Temel, Türkiye ve dünya şampiyonlarında birinci olmayı hedeflediğini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler