Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki bir evin bahçesinde meydana gelen patlamada 1 kişi ölü bulundu. Jandarma ile polis ekiplerinin incelemesini tamamlamasının ardından ceset, otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

        Alınan bilgiye göre, ilçe yakınlarındaki ormanlık arazide 5 gün önce 5 teröristi ölü ele geçiren güvenlik güçlerinin kaçan 2 teröristi arama faaliyeti sürdürdüğü sırada, Çayiçi Mahallesi'nde patlama olduğu ihbarı geldi.

        Jandarma ekipleri, patlamanın meydana geldiği D.C'ye ait eve gitti. Ekipler, evin bahçesinde parçalanmış halde bir cesetle karşılaştı.

        Bahçedeki incelemesini sürdüren güvenlik güçleri, olayla ilgili 5 gün önce kaçan 2 teröristin bağlantısı olup olmadığını araştırıyor.

        Henüz ulaşılamayan ev sahibi D.C'nin olay anında evde olup olmadığına dair bir bulguya da henüz rastlanılmadığı öğrenildi.

        Bölgeyi güvenlik çemberine alan jandarma ile polis ekipleri, giriş ve çıkışlara da izin vermiyor.

        - "Teröristleri dün gördüm"

        Mahallede yaşayan ve teröristleri gördüğünü iddia eden Mustafa Keleş, gazetecilere yaptığı açıklamada, tanımadığı bu kişileri dün tarlasını sulamaya giderken gördüğünü söyledi.

        Şahısları gördüğünde muhtara ve jandarmaya haber verdiğini anlatan Keleş, "Jandarma geldi aradı ama o zaman bulamamıştı. Şimdi de kolluk kuvvetleri beni teşhis için çağırdı. Gördüğüm kişi aynı elbisedeydi ve sırt çantası da aynıydı." dedi.

        İsmini vermek istemeyen bir kadın da zeytin toplarken patlama sesi duyduğunu ve korktuğunu ifade etti.

        İlk olarak tüpgaz patladığını sandıklarını belirten vatandaş, zaat 10.30'da ve 15.30'da 2 patlama sesi duyduğunu kaydetti.

        - Ceset kaldırıldı

        Bölgeyi güvenlik çemberine alan jandarma ile polis ekiplerinin incelemesini tamamlamasının ardından ceset, otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumuna götürüldü. Zırhlı araçlarla gelen çok sayıda özel harekat polisi de çalışmaların tamamlanmasının ardından bölgeden ayrıldı.

        Güvenlik şeridi çekilmiş bölgeye giren gazeteciler, patlamanın yaşandığı alandan görüntü aldı.

        Patlamanın meydana geldiği bahçenin sahiplerinden Halil Cengiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamın saat 15.00 sularında olduğunu belirterek, sesi duyan kardeşinin olay yerine gittiğini ve bahçede bir ceset olduğunu gördüğünü söyledi.

        Kardeşinin olayın ardından güvenlik güçlerine haber verdiğini belirten Cengiz, güvenlik güçlerinin yapılan incelemenin ardından cesedi kaldırdığını kaydetti.

        Cesedin bulunduğu bahçeye komşu evin sahibi Hüseyin Yüksel ise patlama olduğunda güvenlik kuvvetlerinin olay yerinde olmadığını dile getirdi.

        Korktuğu için cesedi görmeye gidemediğini anlatan Yüksel, "Komşum kendisi görünce cesedi haber ediyor. Böyle bir şey hiç aklımıza gelmezdi. Sabah bizim kümesin kapısı açıktı. Tereddüt ettim, hanıma sordum 'sen mi açtın' diye. 'Ben açmadım' dedi. Kümese bir şey olmuştu. Çok önemsemedim sonra. Demek ki evin etrafındaymış. Hiç düşünemedik." diye konuştu.

        Öte yandan, cesedin bulunduğu bahçenin yakınlarındaki şüpheli bir paket de polis ekipleri tarafından fünye ile patlatıldı. Paketin boş olduğu anlaşıldı.

        Muğla'nın Seydikemer ilçesinde 4 Ekim'de yapılan yol kontrolünde 4 terörist ve 3 iş birlikçisi yakalanmış, bir gün sonra da Köyceğiz ilçesindeki ormanlık alanda 5 terörist etkisiz hale getirilmiş, kaçan 2 terör örgütü üyesini yakalamak için bölgede operasyon başlatılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler