Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN (AA) - Aydın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Söke ilçesindeki öğretmenler yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, 11'i tutuklu 26 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

        Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesince Aydın Gençlik Merkezi Fethi Sekin Tiyatro Salonu'nda görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasına, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve sanıkların yakınları katıldı.

        FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Ender Akman, örgüte öğrenci kazandırmak için öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşıladığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

        Hakkındaki iddiaları reddeden tutuklu sanık Ali Yüksek de "Toplantılara katılmadım. Sadece kızım Körfez Dershanesine gittiği için Zaman gazetesine abone oldum. 17-25 Aralık sürecinden sonra da aboneliğimi iptal ettirdim." dedi.

        Mahkeme heyeti duruşmayı 13 Ekim Cuma gününe erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler