Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AKSARAY (AA) - Aksaray Canlı Hayvan Pazarı'nda bulunan besici ve üreticiler, et ithalatına tepki gösterdi.

        Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı'nda bir araya gelen besiciler, ithal ete tepki göstererek, "İthal ete hayır" diye slogan attı.

        Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, pazar alanında yaptığı konuşmada, ülkeye yurt dışından gelen besili hayvanların kendilerini rahatsız ettiğini söyledi.

        Türkiye'de 14 milyon 816 bin büyükbaş, 44 milyon 572 bin küçükbaş hayvanın varlığına işaret eden Özkök, "Resmi rakamlara göre ise 700 bin adete yaklaşan ithal besici dana var. Kasaplık kargas et ve kemiksiz et ithalatı projesi yanlış bir projedir. Güney Amerika ve Avrupa'dan yapılan besici dana ithalatı olmasına rağmen biz üreticiler yem girdileri ve maliyetleri çok yüksek olduğu halde bu bizim işimiz diyerek üretime devam ediyoruz. Her zaman devletimizin yanındayız. Üreticimize darbe vuran et ithalatının bir an önce gözden geçirilmesini ve bununla ilgili gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

        Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk de ithalatın her türlüsüne karşı olduklarını ve bu durumun düzeltilmesini istediklerini dile getirdi.

        Damızlık, besi hayvanının yanı sıra kargas et ithalatını da istemediklerini dile getiren Aktürk, "Kendi üreticimizi, yetiştiricimizi destekleyerek bu işi çözeceğimize inanıyoruz. Alınan ithalat kararı özellikle ülkemizdeki hayvan yetiştiricisini çok zor durumda bırakmıştır. Girdi fiyatlarının düşürülmesinin bunun tek çaresi olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler