Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Devlet ve Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Kızılırmak Tımarlı Sulama Projesi'ne ilişkin, "Kızılırmak Tımarlı Sulaması 2. kısım inşaatının tamamlanmasıyla tarımsal gelirde 6 kat artış sağlanacak. 7 bin 500 kişiye zirai istihdam imkanı temin edilmiş olacak." ifadesini kullandı.

        Dündar, yaptığı yazılı açıklamada, Çankırı Kızılırmak Vadi Sulamaları 1. Merhale Projesi Tımarlı Sulaması 2. kısım inşaatı çalışmaların devam ettiğini belirtti.

        Projenin tamamlanmasıyla 77 bin 50 dekar alanın suya kavuşacağını bildiren Dündar, "Orman ve Su işleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nun talimatları çerçevesinde Çankırı ve Çorum için önemli bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Kızılırmak Tımarlı Sulaması 2. kısım inşaatının tamamlanmasıyla tarımsal gelirde 6 kat artış sağlanmasının yanı sıra milli ekonomide yılda 24 milyon 600 bin lira zirai gelir artışı sağlanacak. 7 bin 500 kişiye zirai istihdam imkanı temin edilmiş olacak." değerlendirmesinde bulundu.

        Dündar, özellikle çeltik üretimiyle Çankırı ve Çorum'da çiftçinin yüzünün güleceğini, yeni zirai mahsullerin ekimiyle alternatif ürünler elde edileceğini ifade etti.

        Çalışmaları hızlandırdıklarını ve yüzde 39'luk fiziki gerçekleşmeye ulaştıklarını belirten Dündar, şunları kaydetti:

        "Mevsim şartlarının elverdiği ölçüde Çorum sınırları tarafında kalan kanal imalatlarına devam edilecek. Kanal kapasitesi 4.3 metreküp/saniyeden 7.7 metreküp/saniyeye çıkarıldı. Bir büyük, 4 küçük rusubat havuzu, 15 arazi, 1 karayolu, 2 köy yolu köprüsü, 2 ek besleme kanalı ve 1 ek besleme borulu iletim hattı yapıldı. Şebekesi tamamlanmış olan bin 335 hektar alanın 2018 yılı sulama sezonuna hizmet verebilmesi için Karayolları 15. Bölge Müdürlüğünün yol ağıyla kesişen kısımlarındaki sanat yapılarının yapımı devam ediyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler