Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARABÜK (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, "Çevre konusunda Türkiye, birçok gelişmiş Avrupa, Batı ülkelerinin çok daha ötesinde sorumluluklar taşıyan ve sorumluluklar üstlenmiş bir ülkedir." dedi.

        Ceylan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Karabük İl Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, bakanlığın çalışma alanları hakkında bilgiler vererek, 33 bin personelle faliyetlerini icra ettiklerini, imar, çevre ve kentsel dönüşüm gibi alanlarda çalışmalar yaptıklarını belirtti.

        Karabük'te son günlerde hava ve çevre kirliliğiyle ilgili bir gündemin oluştuğunu ifade eden Ceylan, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) ile Marmara Geri Kazanım'ın (MARZİNC) çevre kirliliği yarattığı iddiaları üzerine var olan denetimlerin yanında bir ekip oluşturduklarını ve çalışmalara başladıklarını kaydetti.

        Çevre konusunun kendileri için hayati önem taşıdığını ve AK Parti döneminde bu konuda çok büyük çalışmaların ve yatırımların yapıldığını vurgulayan Ceylan, "Çevre konusunda Türkiye, birçok gelişmiş Avrupa, Batı ülkelerinin çok daha ötesinde sorumluluklar taşıyan ve sorumluluklar üstlenmiş bir ülkedir. Bugün birçok ülke, ABD bile Paris Anlaşması'na imza atamazken liderimiz, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çok cesaretli bir şekilde imzaladık." diye konuştu.

        KARDEMİR ve MARZİNC yönetimlerinin, hava kirliliğini öneleyecek yatırımları bir an önce yapacaklarına inandıklarını ve bu konuda destek olabileceklerini söyleyen Ceylan, aksi takdirde faaliyet durdurma dahil her türlü yaptırımı kanunlar çercevesinde yerine getireceklerini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler