Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yargılanan ve etkin pişmanlıktan yararlanan sanık, 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

        Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Asker Çimen ve avukatı hazır bulundu. Emekli komiser olan ve inşaat işi yapan Çimen, etkin pişmanlıktan yararlanmak için bildiklerini anlattığını söyledi.

        Örgütün haberleşme programı ByLock'u kullandığını itiraf eden Çimen, katıldığı sohbet toplantılarında söz konusu programı "Erkan" kod isimli bir imamın yüklediğini belirtti. Bu kişinin 2014 yılı içinde güncelleneceğini söyleyerek telefonuna yeniden ByLock yüklediğini belirten Çimen, şunları söyledi:

        "İkinci programın simgesi Tango isimli mesajlaşma programının simgesiydi ancak üzerine tıklayınca ByLock isimli program çalışıyordu. Ben bu programı 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe gecesine kadar kullandım. 2008-2011 yıllarında Kayseri PMYO'da görevli komiser olarak görev yaptım. Sohbetlere 4. sınıf emniyet müdürleri ve başkomiserler de katılırdı."

        Mahkeme heyeti, etkin pişmanlıktan yararlanan sanık Çimen'i "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı. Heyet, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek duruşmayı bitirdi.- 104 defa ByLock kullanmış

        Aynı mahkemede ayrı ayrı yargılanan tutuklu sanıklardan üniversite öğrencisi ve güvenlik görevlisi Ahmet Özsoy, terör örgütünün haberleşme programı ByLock'u telefonuna indirmediğini ve kullanmadığını savundu.

        Mahkeme başkanının, Manisa ve Trabzon'da 104 defa ByLock programına bağlandığını anımsatması üzerine Trabzon'a gittiğini fakat hiçbir zaman Manisa'ya gitmediğini öne sürdü.

        Tutuklu sanıklardan Mustafa Akyel de ByLock kullanmadığını söyledi.

        Mahkeme başkanının 87 kez bu programı kullandığını belirtmesi üzerine Akyel, ByLock'tan irtibat kurduğu yönündeki tespitleri kabul etmediğini belirtti.

        Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddederek, ByLock içerikleri için Emniyet Müdürlüğüne müzakere yazılması, HTS ve dijital materyallerin beklenmesi için duruşmaları erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler