Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA (AA) - Beyin ölümü gerçekleşen kişinin bağışlanan organları 4 hastaya umut oldu.

        Suluova ilçesinde çalıştığı maden ocağında geçirdiği iş kazasının ardından Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 32 yaşındaki Ferhat Demir'in beyin ölümü gerçekleşti.

        Ailesinin organ bağışını kabul etmesi üzerine Demir'in karaciğeri ve bir böbreğinin Erzurum'da, korneası ve diğer böbreğinin ise Samsun'da organ nakli bekleyen hastalara ulaştırılmasına karar verildi.

        Hastane yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Demir'in 17 gündür hastanelerinin yoğun bakım servisinde tedavi gördüğünü söyledi.

        Demir'in beyin ölümünün gerçekleştiğini belirten Erdoğan, ailenin büyük bir olgunlukla organ bağışını kabul ettiğini dile getirdi.

        Türkiye'de çok fazla organ nakli bekleyen hasta bulunduğuna işaret eden Erdoğan, "Bu olayda bir kişi hayatını kaybetti maalesef ama birçok cana da umut olacak. Ailesine tekrar teşekkür ediyoruz böyle hayırlı bir olaya vesile oldukları için. Tekrar başları sağ olsun." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler