Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, Türkiye ile ABD'nin vize işlemlerini karşılıklı askıya almasıyla ilgili, "Kadim müttefikimiz ABD’nin kararı insani değil. Bırakınız müttefikliğe yakışmadığını, çağdaşlığa yakışmıyor." dedi.

        Konukoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletler arasındaki farklı görüşlerin diplomatik yollarla çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi. Bunun yerine doğrudan vatandaşlara yönelik olarak vize işlemlerinin askıya alınmasının ABD gibi bir ülkeye yakışmadığını ifade eden Konukoğlu, bu durumun iki ülke arasında görünenden çok daha derin izler bırakacağını dile getirdi.

        ABD yönetiminin bu kararı ivedilikle kaldırması gerektiğini vurgulayan Konukoğlu, şunları kaydetti:

        "İki ülke arasındaki farklı değerlendirmelerin müttefikliğe yakışır bir şekilde diplomasi yoluyla çözülmesi gerek. Böyle bir kararın yürürlükte kalması iki taraf açısından da telafisi güç kayıplara yol açacaktır. Çünkü kadim müttefikimiz ABD’nin kararı insani değil. Bırakınız müttefikliğe yakışmadığını, çağdaşlığa yakışmıyor. Müttefiğimizin bir an önce akliselimle davranması gerekiyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler