Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Şemdinli ilçesinde kontrol noktasında güvenlik güçlerinin "Dur" ihtarına uymayarak kaçan aracın tırla çarpışması sonucu bir kişi öldü, bir kişi yaralandı.

        Valilikten yapılan açıklamada, 10 Ekim saat 10.30 sıralarında, Üzümkıran Yerleşkesi yol ayrımında bulunan, terörle ve kaçakçılıkla mücadelede en etkin noktalardan olan, ayrıca bölücü terör örgütünün 9 Ekim 2016 günü bombalı araç saldırısı sonucunda 10 askeri personelin şehit olduğu ve 6 sivil vatandaşın hayatını kaybettiği olayın yaşandığı yer olan Durak Yol Kontrol ve Arama noktasında uygulama yapıldığı belirtildi.

        Şemdinli istikametinden Yüksekova istikametine gitmek üzere seyir halinde bulunan ve sürücülüğünü Çetin Başer'in yaptığı 31 TK 906 plakalı Nissan marka aracın öncelikle şahıs ve araç kontrolü için yol üzerinde bekleyen diğer araçların bulunduğu sıraya girdiği aktarılan açıklamada, "Sıranın kendisine gelmesi esnasında ise yol kontrol ve arama noktasının ilk girişinde bulunan görevli personelin hemen önünden telaşlı ve panik halinde bulunduğu bölgeden hızlı bir şekilde geri dönerek yüksek hızla Şemdinli istikametine doğru kaçmaya başlamıştır." ifadesine yer verildi.

        Bu durum üzerine yol kontrol ve arama noktasındaki görevli personelin, öncelikle kaçan şüpheli araca birkaç kez bağırarak "Dur" ihtarında bulunduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Tüm ikazlara rağmen şüpheli araç kaçmaya devam etmiştir. Görevli personel bu durum üzerine, üzerinde bulunan ateşli silah ile öncelikle havaya dört kez uyarı atışında bulunmuş ve aracı durdurmaya çalışmış ancak şahsın çok hızlı bir şekilde kaçması, kaçan şahsın bölücü terör örgütü mensubu ve bombalı araç olabilme ihtimaline karşın aracın ilerleyebilmesini engellemek maksadıyla, önce aracın sağına ve soluna birer kez, devamında ise tekerlerine doğru iki kez ateş etmiştir. Ancak şüpheli araç hiçbir şekilde durmayarak kaçmaya devam etmiştir. "

        Açıklamada, 31 TK 906 plakalı Nissan marka şüpheli aracın, yol kontrol ve arama noktasının yaklaşık 300 metre ilerisinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle karşı şeritten gelen tıra çarptığı bildirildi.

        Meydana gelen trafik kazası sonucunda hem aracın kullanılamaz hale gelmesi hem de sürücünün yaralanması sebebiyle şüpheli aracın durmak zorunda kaldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Devamında araçta yapılan kontrolde kaçan araç sürücüsünün Çetin Başer, yanında bulunan şahsın ise Kerim Zerender olduğu tespit edilmiştir. Şahıslardan yaralı olan Çetin Başer 112 acil servis ile Şemdinli Devlet Hastanesine sevk edilmiş, ancak şahıs hastaneye giderken hayatını kaybetmiştir. Şahsın kesin ölüm sebebi yapılacak otopsi sonucu tespit edilecektir. Araçta yapılan kontrolde, aracın alt kısmına zulalanmış vaziyette bulunan 85 kilogram Al Fakher marka kaçak nargile tütünü tespit edilmiş olup konuyla ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

        Bu arada kazada yaralanan Zerender'in tedavisinin Yüksekova Devlet Hastanesi'nde sürdüğü öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler