Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığında görevli 8’i pilot 10 eski subay hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15’er yıl hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, üste görevliyken meslekten ihraç edilen subaylarla ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı.

        Cumhuriyet savcısı, örgütle bağlantısı olduğu iddia edilen İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığında Hava Pilot Üsteğmen olarak görev yaparken tutuklanan Burak İ. ve İbrahim U ile tutuksuz pilot üsteğmenler E.Y, H.İ, O.K, S.D, S.A. ve Ş.K ile istihbarat üsteğmen İ.G. ve hava savunma üsteğmeni A.G. hakkında iddianame hazırladı.

        Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddiamadede, 8’i pilot 10 eski subay hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15’er yıl hapis cezası istendi.

        Şüphelilerin, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini papmasını engellemeye teşebbüs etme", "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını ingellemeye teşebbüs etme" suçlarından ise kovuşturmalarına yer olmadığına karar verildi.

        İddianamede, bazı eski subayların etkin pişmanlıktan faydalandığı aktarıldı.

        İtirafçıların, FETÖ/PDY örgütü üyesi abilerin kendilerini ortaokul eğitimleri sırasında bulduğunu ve askeri okullara hazırladıklarını anlattığı aktarılan iddianamede, bu kişilerle görüşmelere Hava Harp Okulu döneminde de devam edildiği belirtildi.

        İddianamede sanık pilotlar ve diğer subayların, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün üyesi olduğu, terör örgütünün, yasal olmayan faaliyetleri ile (santaj, tehdit, yasadışı dinleme vb) devlet otoritesini kendi amaçları doğrultusunda baskı altına almak, devleti yönlendirmek, alternatif bir otorite olarak ortaya çıkmak ve neticede devlet otoritesini tamamıyla ele geçirmek şeklinde tezahür eden siyasi hedef ve ideolojisini benimsedikleri belirtildi.

        - Askeri öğrencileri bezdirmeye çalışmışlar

        Şüphelilerin kendi rızalarıyla örgütün hiyerarşik yapısına devamlı katılma iradesi ile dahil oldukları ifade edilen iddianmede, şunlar kaydedildi:

        "Sadece örgüte sempati duymak düzeyinde ilgi göstermekle kalmayıp, canlı, geçişken, etkin, faili emir ve talimat almaya açık tutan ve hiyerarşik konumunu tespit eden bağ olarak hukuki literatürde tanımlanabilecek 'organik bir bağ' ile FETÖ/PDY'ye gönül verdikleri ve bu örgüte bağlandıkları, bu bağlamda örgüte bağlılıklarını göstermek amacıyla TSK'nın içinde bulunan örgüt mensubu şahıslarla iletişim kurdukları, gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde haklarında adli işlem yapılan örgüt mensubu askeri personelin samimiyetle verdikleri ifade beyanlarından ve elde edilen delillerden yola çıkılarak, Hava Harp Okulu öğrencilerinin katıldığı eğitimlerde Lider-KADET öğrencilerinin başında bulundukları ve örgütün kendisinden olmayan veya kendilerine itaat etmeyenlere yönelik açık bir şekilde bezdirme ve okuldan ayrılmalarına yönelik bir uygulama olan ‘Şok Mangası ve Fırsat Eğitimi’ uygulamasına cemaat mensubu olarak grup içerisinde katıldıkları, beyanlarından da anlaşılacağı üzere, örgütün cemaat yapılanması adı altında oluşturmuş olduğu evlerinde kaldıkları, sohbetlerine ve toplantılarına katıldıkları, örgüt ele başı olan Fetullah Gülen'e ait videoları izledikleri, Fetullah Gülen’e ait kitaplar okudukları, himmet adı altında maaşının bir kısmını verdikleri anlaşılmıştır.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler