Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, imam hatip okulu öğrencilerinin kendisini, milletini, tarihini, Allah'ı, Peygamberi, kitabı bilen gençler olarak yetiştiklerini belirterek, "Dünyayı da çok iyi bileceksiniz, tanıyacaksınız ve bu eğitim yıllarını en güzel şekilde değerlendirerek, inşallah her biriniz örnek insanlar olacaksınız." dedi.

        Kurtulmuş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Battalgazi ilçesinde, müzeye dönüştürülmesi planlanan tarihi askerlik şubesi binasındaki restorasyon çalışmalarında incelemelerde bulundu.

        Malatya Anadolu İmam Hatip Lisesindeki etkinliğe de katılan Kurtulmuş ve Tüfenkci ile Çalık, öğrencilere aşure dağıttı.

        Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, imam hatipli olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirtti.

        Ülkenin geleceğinin öğrencilerin omuzları üstünde yükseldiğini kaydeden Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kendisinin ve birçok bakan ile milletvekilinin de imam hatip mezunu olduğunu anımsattı.

        İmam hatiplilerin özelliğinin milletin değerleriyle eğitim alması olduğunu ifade eden Bakan Kurtulmuş, "Kendisini, milletini, tarihini, Allah'ı, Peygamberi, kitabı bilen gençler olarak yetişiyorsunuz. Dünyayı da çok iyi bileceksiniz, tanıyacaksınız ve bu eğitim yıllarını en güzel şekilde değerlendirerek, inşallah her biriniz örnek insanlar olacaksınız." diye konuştu.

        Sadece bilgiyi değil aynı zamanda irfanı, hikmeti ve aksiyonu da önemsediklerine dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle devam etti:

        "İlim demek bilgi. İrfan sahibi olmak ise kendini, Rabb'ini, haddini bilmektir. Biz inşallah kendimizi, Rabb'imizi ve haddimizi bilerek eğitimimizi alacağız. İrfan da yetmez, hikmetli bir şekilde bunu yapacağız. Hikmet nedir? İşin en güzelini insanların hayrına olan şekilde yapmak ve söylemektir. Son olarak ilim, irfan, hikmet sahibi olsak da yeter mi? Yetmez. Bir şey daha lazım, o da aksiyon, eylem sahibi olmak. Biz biliyoruz ki insanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır."

        - Malatya'ya müze

        Kurtulmuş, Malatya Büyükşehir Belediyesini de ziyaret ederek Başkan Ahmet Çakır'dan kentle ilgili bilgi aldı.

        Bakan Kurtulmuş, ziyarette yaptığı konuşmada, kentte güzel hizmetlere imza atıldığını ve örnek belediye çalışmalarının bulunduğunu ifade etti.

        Malatya halkının bu çalışmaların sonucunu 2019'daki seçimlerde kuvvetli bir şekilde ortaya koyacağını dile getiren Kurtulmuş, kentte hükümetin desteğiyle çok sayıda projenin yürütüldüğünü belirtti.

        Kurtulmuş, Bakanlık olarak kentte büyük bir müzenin yapılmasını planladıklarını dile getirerek, "Türkiye'deki en önemli müzelerden birisinin Malatya'da olması için planlarımızı yapıyoruz. Bunun için de belediyemiz bize güzel bir yer gösterirse, iyi bir alan gösterirse orada çalışmalarımıza en kısa zamanda başlarız." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler