Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜTAHYA (AA) - Kütahya’da, halk eğitim merkezi müdürlüğünün açtığı kursa katılan kursiyerlerden kurumun başlattığı projede gönüllü yer alanlar, kentteki okullar için Türk bayrağı dikiyor.

        Halk eğitimi merkezinde dikim ve giyim kursuna katılan kursiyerlerden bazıları, "Biz bayrağınızı dikelim, siz göndere çekin" projesine gönüllü dahil oldu.

        Merkez Müdürü Davut Ezen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk bayrağının milleti birleştirici unsurlardan olduğunu ve bu amaçla yola çıktıklarını söyledi.

        Ülkenin çok kritik günlerden geçtiğine işaret eden Ezen, şunları dile getirdi:

        "Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir zamandayız. Milletimizi birleştirici unsurlarımızın en büyüğü olan bayrağı dikip okullarımıza hediye etme projemizi halk eğitimi merkezi olarak başlattık. Bununla ilgili dönem başında öğretmen ve usta öğreticilerimizin bir teklifi oldu. Öğretmenler kurulumuzdaki arkadaşlar, bu süreçte insanlarımızın birbirine verebileceği en güzel hediyenin Türk bayrağı olacağını, bu bayrağın da kurumumuzca dikilerek okullarımıza ve kurumlarımıza hediye edilmesi gerektiğini söylediler. Bu aldığımız karar üzerine öğretmenlerimiz, usta öğreticilerimiz ve kursiyerlerimiz, aldığımız bin 600 metre kumaşla Türk bayrağı dikimine başladılar. Projemizle ilimizde bulunan 160 okulumuz için eylül ayı başında 1X1,5 metre ebadındaki Türk bayrağı dikimine başlandı."

        Ezen, proje ile birlik ve beraberliği daha da pekiştirmek istediklerini vurgulayarak, "İnşallah 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda başta sayın valimize olmak üzere il milli eğitim müdürümüze ve okullarımıza birer Türk bayrağı hediye edeceğiz. Kursiyerlerimiz kendilerine de birer Türk bayrağı dikecekler. Böylelikle evlerimizi ve tüm Kütahya’yı Türk bayrağıyla donatmak en büyük isteğimiz." diye konuştu.

        Halk eğitimi merkezi olarak bu yıl güzel bir çalışmaya imza attıklarını kaydeden giyim öğretmeni Nermin Uzun ise projenin detayları ile ilgili şu bilgileri aktardı:

        "Kursumuza katılan yaklaşık 250 civarındaki öğrencilerimizle bayrak dikimiyle ilgili modül aldık. Bayrak Kanunu'na göre öğretmenlerimizle bayrak kalıplarımızı hazırladık. Usta öğreticilerimizle beraber kesim işlemimizi yapıyoruz. Bu işlemden sonra makine çalışmamız var. Makineden sonra ay ve yıldız kesimimiz oluyor. Sonrasında uçkur çalışması, son kontrol ve ütü ile bayrağımızı tamamlamış oluyoruz. Bir bayrağı yaklaşık yarım günde tamamlıyoruz. Projemiz sayesinde Kütahya kıpkırmızı bir 29 Ekim Bayramı'na girecek diye düşünüyorum."

        Kursiyerlerden Hülya Akbay da projede yer almaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

        Kursiyer Şükriye Oynak da nişanlı olduğunu ve kursa çeyizi için giysi hazırlamak üzere müracaat ettiğini belirterek, "Bayrak dikimi projesine katılacağımı duyduğumda çok mutlu oldum ve gurur duydum. Bu işi severek yapıyorum. Kendi çeyizim için de bir bayrak hazırlayarak sandığıma koyacağım." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler