Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 10'u tutuklu, 51 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma Cumhuriyet Savcısı İsa Fidan Konferans Salonu'nda yapıldı. "Silahlı terör örgütüne üye olmak ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" iddiasıyla yargılanan, eski Canik Başarı Üniversitesinde görevli akademik ve idari personelin yanı sıra iş adamı ile kamu kurum ve kuruluş çalışanlarından oluşan 10 tutuklu sanık duruşmada hazır bulundu. Duruşmaya bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

        Tutuklu sanıklardan eski Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, terörist olmadığını öne sürdü.

        Ondokuz Mayıs Üniversitesinde profesör olarak görev yaparken kurucu vakfın talebiyle Canik Başarı Üniversitesinin kurucu rektörü olarak atandığını belirten Bekdemir, "Üniversitenin kapanmasından 6 ay öncesine kadar YÖK'ün kararıyla güvenlik soruşturmalarından geçerek üniversitenin rektörlüğüne atanmıştım. Ben üniversitenin bir akademisyen çalışanıydım. Akademik yöneticisiydim. 30 yıllık akademik kariyerim var. Son anda emekli oldum. Üniversitemizin son 3-4 ayına kadar bizim üniversitede hiçbir menfi olay olmadığı valilik güvenlik toplantısında mevcuttur." dedi.

        Bekdemir, tutuksuz olarak yargılanmak istediğini ifade etti.

        Diğer sanıklarda haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

        Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 22 Aralık'a erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler