Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, "Karşılıklı ilişkilerimizi turizm anlamında da güçlendirmek istiyoruz." dedi.

        Ataoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti.

        Evi gibi gördüğü Gaziantep'e gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu vurgulayan Ataoğlu, "Daha önce de tanıtımlar için geldiğim Türkiye'de her zaman aynı değeri görüyoruz. Tanıtım yapmaya devam edeceğiz. Karşılıklı ilişkilerimizi turizm anlamında da güçlendirmek istiyoruz." diye konuştu.

        Fatma Şahin ise Türkiye’nin KKTC ile özellikle eğitim alanında çok ciddi bir bağı olduğunu anımsatarak, tanıtım ve turizmle ilgili daha yoğun çalışmak gerektiğini belirtti.

        Gaziantep’in Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nden (UNESCO) "lezzet başkenti" onayını aldığını hatırlatan Şahin, şunları kaydetti:

        "Gaziantep gurme ve gastronomi turizminde dünyada yükselen bir değer, bu ikisini birleştirdiğimiz zaman hem Kıbrıs'tan buraya hem de Gaziantep'ten oraya daha güçlü bir akım olacaktır. Ulaşım, kültürel ve sosyal anlamda ilişkilerimizi kuvvetlendirmemiz lazım. Yeni dönemde konsolosluğun buraya gelmesi bir başlangıç olacak. Yerel yönetim öncülüğünde konfederasyon, federasyon ve derneklerle birlikte olacağız, bu işi daha da güçlendireceğiz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler