Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen "Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali" kapsamında, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen profesör ve öğretim görevlilerin katılımıyla "Engelsiz Yaşam ve Kent Sempozyumu" düzenlendi.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarının klasik müzik dinletisiyle başlayan sempozyum, profesörler ve öğretim görevlilerinin engellilere dair konuları değerlendirmeleriyle devam etti.

        Engelli yaşamınının masaya yatırıldığı, 3 oturum halinde gerçekleşen sempozyumda uzmanlar tarafından bazı konu başlıkları altında bilgiler aktarılıp, engelli bireylerin hayatları çeşitli yönleriyle ele alındı.

        Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz konuşmasında, sempozyumun "Engelsiz Mersin" yolundaki çalışmalara ışık tutacağını ifade etti.

        Kocamaz, büyükşehir belediyeleri arasında engelliler dairesini kuran ilk belediye olduklarını belirterek şunları kaydetti:

        "Konuşmalarımda zaman zaman kullandığım bir ifade vardır, hayat estetikten ibarettir. Bir işi başarmak elbette önemlidir. Ancak o işi estetize ederek yapmak, yapılan işi estetikle buluşturmak bilhassa anlamlı ve güzeldir. 'Engelsiz Yaşam ve Kent' başlığıyla da burada ele alınacak konuların çalışmalarımıza kaynaklık edeceğine yürekten inanıyorum. Mersin'i engelsiz bir kent haline getirmek için çalışıyoruz. Gayemiz, engelli bireylerimiz ve ailelerinin yüzünde sımsıcak bir tebessüm oluşturmaktır."

        Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen profesör ve öğretim görevlilerin katılımıyla gerçekleşen sempozyuma, Mersin Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer'in yanı sıra akademisyenler, dernek ve vakıfların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler