Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya'da, terör örgütü DEAŞ'a üye olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Irak uyruklu tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki üçüncü duruşmaya, tutuklu sanık Irak uyruklu Ahmed Subhi Aaed Aaed, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katıldı. Sanığın avukatı ve yakınları da duruşmada hazır bulundu.

        Sanık Aaed, tercüman vasıtasıyla verdiği ifadesinde, iddianameye konu fotoğrafta görülen, elinde uzun namlulu silah, başında takke ve sakallı kişinin kendisi olmadığını öne sürerek, "Bu örgütle hiçbir alakam yoktur. Bu üretilmiş bir resimdir. Resimdeki kişi ben değilim. İlk defa görüyorum. Resimdeki diğer kişileri tanımıyorum. Ailemde hasta var, ilgilenmem gerekiyor. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum." dedi.

        Söz alan sanığın avukatı, önceki beyanları tekrar ettiklerini belirterek, müvekkilinin tahliyesini istedi.

        Duruşmada görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini ve dosyadaki eksik belgelerin tamamlanmasını talep etti.

        Sanık Aaed'in adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler