Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Mardin'de bu yıl "Hikayeler" teması ile göç, içsel yaşam ve umut hikayelerini vitrinine taşıyacak "SineMardin 11. Uluslararası Mardin Film Festivali" başladı.

        Festivalin başlaması dolayısıyla bir alışveriş merkezinde verilen kokteyle İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz, yönetmen, oyuncu ve davetliler katıldı.

        Festival Başkanı Zihni Tümer, tarihi şehirde sineme sektöründe 11. festivali gerçekleştirdiklerini belirtti. Film seçkilerini tamamen izleyici beğenisi ve senaryosu üzerinden seçtiklerini aktaran Tümer, şöyle konuştu:

        "Onurlandırılmış beğeni kazanılmış filmleri kendi programımızın içine dahil ediyoruz. Mardin ve bölgede çok sevdiğimiz hikayeler var. Bu seneki temamızda hikayeler. Bu festivallerde ilk defa kendimizi AVM içinde bulduk. Gelişen teknolojiye daha rahat ayak uydurmak ve daha vizyon görmemiş filmleri salonlarda beğeniye sunmak istedik."

        "İşe Yarar Bir Şey" filminin yönetmenlerinden Pelin Esmer de huzurlu şehir Mardin'den çok etkilendiğini dile getirdi.

        Mardin'de 11'incisi düzenlenen festivale bu yıl katılmanın kısmet olduğunu ifade eden Esmer, "İyi ki bu sene kısmet oldu ve bu sene açılış filmi oldu. Mardin'de sinemaya meraklı dostlarla tanışmak ayrıca heyecan olur diye geldim, iyi ki de geldim." dedi.

        "Benim Varoş Hikayem" adlı belgesel filmin yönetmeni Yunus Ozan Korkut da Mardin'den ve festivalde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu kaydetti.

        Açılış kokteylinin ardından, Esmer, Korkut ile Sarı Sıcak filminin yönetmeni Fikret Reyhan, Sessizliğin Kardeşleri filminin yönetmeni Taylan Mintaş ve Murtaza filminin oyuncusu İnci Nur Taşdemir'in de aralarında bulunduğu davetliler, sinema salonunda yönetmenliğini Barış Bıçakcı ve Pelin Esmer'in yaptığı 'İşe Yarar Bir Şey' filmini izledi.

        Festivali kapsamında 19 Ekim'e kadar 40 film sinemaseverlerle buluşturacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler