Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Anadolu Ateşi Dans Topluluğu Mardin'de gösteri sundu.

        Halk danslarına getirdikleri modern yorumlarla adını duyuran Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, bir firmanın sosyal sorumluluk projesi kapsamında Mardin'de sahneye çıktı. 21 Mart Şehir Stadyumu'ndaki gösteride, Anadolu'nun yedi bölgesinden derlenen halk dansı motiflerinden oluşan koreografi sunuldu.

        İzleyiciler, zaman zaman gösteriye alkışlarla eşlik etti.

        Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, yaptığı konuşmada, sosyal sorumluluk projesi hazırlayan firma yetkililerine teşekkür ederek, huzurun hakim olduğu kentte bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini söyledi.

        Yaman, "Bölgemize ve kentimize huzurun hakim olması hepimizi mutlu ediyor. Şehrimize gelen Mustafa Erdoğan'a ve ekibine teşekkür ediyorum." dedi.

        Artuklu Kahve Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Yertüm de sosyal sorumluluk projeleri dahilinde Mardin'e ilk defa Anadolu Ateşi Dans Toğluluğu'nu getirip vatandaşlarla buluşturduklarını belirtti.

        Gösterinin, vatandaşlardan büyük beğeni aldığını dile getiren Yertüm, "Mardin tarihi ve etnik yapısı olarak çok güçlü, tarihi ile anılan, tüm Türkiye'nin mutlaka gelip görmesi gereken bir şehir. Bu sene turist kafilelerimiz Mardin'e akın akın geldi. Yıllarca Mardin terör yüzünden turist alamadı. Şu an huzur hakim. Yaptığımız program huzurun bir göstergesidir." diye konuştu.

        Anadolu Ateşi Dans Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan ise Mardinlilerle buluşmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

        İzleyicilerden Ceren Çelik, "dinler ve diller şehri" Mardin'de Anadolu Ateşi'nin sahne almasından dolayı mutlu olduğunu, gösterinin çok güzel geçtiğini ifade etti. Çelik, "Mardin'imizde huzurun hakim olduğunu görüyoruz. Çok eğlendik. Emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.

        Gösterinin ardından Yaman, Mustafa Erdoğan'a plaket verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler