Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BANGUİ (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Orta Afrika Cumhuriyeti (OAC) Misyonu (MINUSCA), Kambe kentindeki camiye düzenlenen saldırıyı şiddetle kınadı.

        MINUSCA'dan yapılan yazılı açıklamada, silahlı grubun, ülkenin güneydoğusunda bulunan Kambe kentindeki camiye yaptığı, çok sayıda Müslüman'ın hayatını kaybettiği saldırıyı şiddetle kınadıkları bildirildi.

        Açıklamada, MINUSCA ve OAC'ın kısa süre içinde bölgeye ortak askeri birlik göndereceği kaydedildi.

        Mayıs ayından beri ülkenin güneydoğusundaki Bangassu kentinde son dönemde şiddet olaylarının arttığı belirtilen açıklamada, saldırı ve çatışmalarda BM personeli dahil birçok kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce kişinin yerlerinden edildiği kaydedildi.

        MINUSCA'nın, bölgedeki can kayıplarını önlemek ve sivillerin güvenliğini sağlamak için Bangassu, Mobaye, Zemio, Rafai ve Obo kentlerine BM Barış Gücü askerlerini konuşlandırdığı hatırlatılan açıklamada, BM Misyonu'nun OAC yetkilileri ile yakın iş birliği içinde olduğu ifade edildi.

        BM verilerine göre, dünyada insani durumunun en kötü olduğu ülkelerden OAC'de her iki kişiden birinin yaşamak için yardım kuruluşlarına muhtaç olduğu biliniyor.

        OAC'de 2012'de Seleka silahlı grubunun, yönetime karşı ayaklanmasıyla siyasi kriz baş göstermiş, Hristiyan anti-Balaka ile Müslüman Seleka silahlı grupları arasında çıkan çatışmalarda binlerce kişi hayatını kaybetmişti.

        Geçen yılki devlet başkanlığı seçiminin ardından siyasi krizin sona ermesine rağmen ülke, zaman zaman şiddet olaylarına sahne oluyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler