Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'da Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası'na ikinci gün müsabakalarıyla devam edildi.

        Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'ndeki İztuzu Plajı'nda düzenlenen ve Dünya Güreş Birliği (UWW) faaliyet programında yer alan Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası'nın ikinci gününde büyükler kategorisi müsabakaları yapıldı.

        Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Tahir Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Güreş Federasyonu ve Ortaca Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

        Dünya Plaj Güreş Şampiyonası’na 20 ülkeden 200’ün üzerinde sporcunun katıldığını belirten Yılmaz, “Organizasyona, dünyada bugüne kadar yapılan plaj güreş şampiyonası organizasyonlarının en iyisi diyebiliriz. Dünya Güreş Birliği Başkanı Lenad Lalovic de mükemmel bir organizasyon olduğunu söylüyor. Biz ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için gerek organizasyon ekibi gerekse sporcular olarak canla başla mücadele ediyoruz.” dedi.

        Şampiyonanın yüksek katılımlı bir organizasyon olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "57 Türk sporcumuz bu plaj güreşi şampiyonasında ülkemizi temsil ediyor. Tabii ki madalya bekliyoruz. Şunu söylemem gerekiyor ki, Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası bizim çok önem verdiğimiz bir alan değil. Bizim en fazla önem verdiğimiz olimpiyatta, dünyada ve Avrupa’da minderde milli takım sporcularının başarılı olması.” diye konuştu.

        Yağlı güreşleri de organizasyona dahil ettiklerini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

        “Ortaca Belediyesi’nin pazar günü yapılacak büyük yağlı güreşlerine Kırkpınar’da güreşen yaklaşık 40 başpehlivan katılacak. UWW yöneticileriyle görüşmelerimiz neticesinde yağlı güreşlerimizi de Dünya Plaj Güreşi Şampiyonamızın içerisine aldık. Amacımız yağlı güreşimizi dünyada en iyi şekilde tanıtmak ve yurt dışına açabilmek. Buraya gelen yabancı sporcular ve yöneticiler, yağlı güreşimizi görsünler, fikir sahibi olsunlar düşüncesindeyiz.”

        Yılmaz, UWW Başkanı Lalovic’in teklifi olumlu karşıladığını ifade ederek, "90 kilo ve artı 90 kilonun üçüncülük ve birincilik final müsabakaları, yağlı güreşin final müsabakalarının hemen öncesinde yapılması kararlaştırıldı. Bu anlamda da ayrı bir önemi var.” dedi.

        İkinci gün müsabakalarında dereceye giren sporculara, madalyaları ve plaketlerini protokol üyeleri verdi.

        Organizasyonun final karşılaşmaları yarın Ortaca Yağlı Güreşleri ile aynı yerde yapılacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler