Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Irak'ın kuzeyine ihracat yapan firmaların alacaklarını, yasal yollardan Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı'ndan ülkeye getiren kurye aracının silahla durdurularak 7 milyon doların gasbedilmesine yönelik operasyonda yakalanan 6 şüpheli serbest bırakıldı.

        Kurye firmasına ait araçtaki paranın yaklaşık 3,5 ay önce Habur Sınır Kapısı yakınlarında gasbedilmesine ilişkin soruşturma sürüyor.

        Soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 8 şüpheliden, İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Başverimli Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan M.K, M.O, E.T, İ.B, F.A. ve H.E'nin savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

        Şüphelilerden M.O, E.T, İ.B. ve F.A. savcılıktaki sorgularının ardından, M.K. ve H.E. ise çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla salıverildi.

        Firari A.Ş. ve M.A'nın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler