Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, "Değer verdiğimiz kelimeler üzerinden bir şarlatanın aklına uyarak 15 Temmuz'da bu millete ve evlatlarına ne çektirdiklerini, neler yaşattıklarını birlikte gördük." dedi.

        Din görevlileriyle Bitlis Kültür Merkezi'nde bir araya gelen Ustaoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yer aldığı coğrafyanın yıllardır çektiklerinin ve yaşadığı sıkıntıların ortada olduğunu anlattı.

        Memleketin başına 40 yıldır musibet olan bölücü terör örgütünün, bölge insanına yaşatığı acı ve problemlerin bilindiğini ifade eden Ustaoğlu, şunları söyledi:

        "Gencecik çocuklarımız okullarında ve elleri kalem tutması gerekirken, beyinlerine girilerek terör örgütü bu yavrularımızı kandırıp ellerine silah tutturarak memleketin evlatlarına, askerine, polisine, milletine ve vatandaşına yaşattığı acıyı zaman zaman hep birlikte görüyoruz. Bunların her biri bu topraklarda yaşayan ve büyüyen çocuklardır. Bunlar başka coğrafyadan gelmedi. Özellikle sizlere çok büyük görev düşüyor. Özellikle şunu ifade etmek istiyorum. Allah korkusunu alan, Allah, Hz. Peygamber ve Kur'an sevgisini öğrenen bir çocuk eline silah tutup da bu milletin evlatlarına kurşun sıkamaz. Çocuklarımıza ve yavrularımıza küçük yaşlarda bayrak, ülke ve Kur'an sevgisini verebilirsek, kurşun sıkması ve millete hainlik yapması mümkün olamaz. Empati yaparak bunu ciddi anlamda düşünmemiz lazım."

        Vali Ustaoğlu, din görevlilerinin görev yaptığı mahalle ile köylerdeki çocukları hasletlerle yetiştirme noktasında gerekli özveri ve gayreti en iyi şekilde göstermesi gerektiğini dile getirdi.

        En yakın süreçte 15 Temmuz felakatinin yaşandığını anımsatan Ustaoğlu, şöyle devam etti:

        "40 yıldır o da aynı terör örgütü PKK gibi sinsice bu toplumun en güzel ve en temel manevi değerlerini kullandı. En değer verdiğimiz cemaat, abi, abla, hizmet ve imam kelimelerini kullandılar. Bunları kullanamaz hale geldik. Değer verdiğimiz kelimeler üzerinden bir şarlatanın aklına uyarak, 15 Temmuz'da bu millete ve evlatlarına ne çektirdiklerini, neler yaşattıklarını birlikte gördük. Yani bu millete kurşun sıkanlar, gökten adeta bombalar yağdırarak polisin ve askerin üzerine tanklarıyla gidenler, kimisi asker kılığı altında kimisi farklı kılıklarla bu millete bunu yaşattı. İşte sinsice bu milletin dini değerlerini de kullanarak adeta hipnotize olmuş beyinle o gece bize çok ağır bir acı yaşattılar. 250 şehit, 2 binin üzerinde gazimiz oldu."

        Din görevlilerinin gerçek İslam, Kur'an-ı Kerim, Peygamber ve sahabe sevgisini gençlere aktarmasını isteyen Ustaoğlu, "Adeta bu memlekette paralel devletin yanında tabiri caizse paralel bir din oluşturarak, gencecik yavrularımızı analarından ve ailelerinden uzaklaştırıp beyinlerini hipnotize hale getirerek milletin silahlarını millete doğrultular, milletin üzerine bombalar yağdırdılar." diye konuştu.

        Programda İl Müftüsü Faysal Geylani, Vali Ustaoğlu'na Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı, Ustaoğlu da emekli olan din görevlilerine plaket verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler