Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Van Büyükşehir Belediyesi, 5 yıldır 20 metrekarelik konteynerde yaşayan Bulgun ailesi için ev kiraladı.

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, İpekyolu ilçesi Selimbey Mahallesi'nde eşinin cezaevine girmesiyle 3 çocuğuyla 5 yıl önce konteynerde yaşamaya başlayan Aycan Bulgun ve çocukları için ev kiraladı.

        Açıklamada ifadelerine yer verilen anne Bulgun, eşinin cezaevinde olması nedeniyle çocuklarıyla zor günler geçirdiklerini anlattı.

        Bulgun, şunları kaydetti:

        "Konteynerde zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyorduk. Elektrik kesiliyordu. Konteyner damlıyordu. Gece yarılarında sular içinde kalıyorduk. Çocuklarım derslerine çalışamıyordu. Elektrik kesildiğinde komşularımıza gidip ders çalışıyorlardı. Çok zorluk yaşıyorduk. Büyükşehir Belediyesine başvurdum. Allah onlardan razı olsun. Yardımcı oldular. Bana bir ev imkanı sağladılar. Kiramı onlar karşılıyor. Şu an çok mutluyum. Yeni evime geçtim."

        Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri, aileye kışın kömür yardımında bulunulacağını, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik çalışmaların devam edeceğini belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler