Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, temmuzda iş gücüne katılma oranının yüzde 53,7 ile yüksek seviyeye çıktığını belirterek, "İstihdam yaratılıyor ancak iş gücüne katılan kişi sayısı daha fazla artıyor." değerlendirmesinde bulundu.

        Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin iş gücü istatistiklerinin açıklandığını ifade ederek, hazirandan temmuza 246 bin kişi iş gücüne katılırken, istihdam edilenlerin 55 bin kişiyle sınırlı kaldığını dile getirdi.

        Bir önceki yıla göre ise iş gücüne 1 milyon 239 bin kişi katılırken, 1 milyon 122 bin kişinin de istihdam edildiğini anımsatan Zeytinoğlu, işsizlik oranın önümüzdeki aylarda da mevsimsel olarak artış eğiliminde olacağını düşündüğünü bildirdi.

        "Temmuzda iş gücüne katılma oranı yüzde 53,7 ile yüksek seviyeye çıktı. İstihdam yaratılıyor ancak iş gücüne katılan kişi sayısı daha fazla artıyor." ifadesini kullanan Zeytinoğlu, şunları kaydetti:

        "Suriyelilerin işsizliğin yükselmesinde önemli bir etki olduğunu görüyoruz. Ülkemizde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın verilerine göre 600 binin üzerinde Suriyeli kayıt dışı çalışıyor. Bu durumun işsizlik oranını 3 puan arttırdığı kanaatindeyiz. Bir evvelki aya göre karşılaştırıldığında temmuzda iş gücüne katılanların ancak beşte biri kadarı istihdam edilebilmiş. Bu rakamlar işsizlik oranını geriletmede yeterli olmuyor."

        Zeytinoğlu, Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan bütçe gerçekleşmeleriyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Eylül ayında gelirlerdeki artışın gelir ve kurumlar vergilerindeki hızlı artıştan kaynaklı olduğunu görüyoruz. Giderler kaleminde olağanüstü bir artış görülmüyor. Bu yıl için OVP'de 61,7 milyar lira bütçe dengesi öngörülüyor. Maliye Bakanımızın açıklamalarından OVP'de öngörülen hedefin altında tamamlanacağına dair sinyaller aldık. Bunu memnuniyet verici buluyoruz." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler