Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, dünya genelinde yaklaşık 815 milyon insanın yetersiz beslenme koşullarıyla karşıya olduğunu belirterek, sağlıklı tarım üretiminin teşvik edilmesi, tarım arazilerinin korunması, sulu tarımın geliştirilmesi, israfın engellenmesi ve kırsal nüfusun yerinde istihdamı gibi tedbirlerle dünya genelinde gıda sorununa çözüm bulunabileceğini bildirdi.

        GTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından bu yıl “Göçün geleceğini değiştirin. Gıda güvenliği ve kırsal kalkınmaya yatırım yapın" temasıyla kutlanan ''Dünya Gıda Günü'' nedeniyle GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu yaptığı değerlendirmede, dünya tarımında devrim niteliğindeki gelişmelere rağmen üretilen toplam gıdanın toplam nüfusu besleyemediğini anımsattı.

        Yaklaşık 7,5 milyarı aşan nüfusuyla dünyada yaklaşık 815 milyona yakın insanın bugün çeşitli nedenlerle açlıkla mücadele ettiğini belirten Tiryakioğlu, şunları kaydetti:

        "Maalesef bu üzüntü verici rakam son iki yıldır artış göstermekte. Dünya Nüfus Tahminleri Raporu’na göre dünya nüfusunun 2050 yılında 2 milyar artışla yaklaşık 10 milyara ulaşması bekleniyor. Bu rakam, yeryüzündeki tarım arazilerinin tamamına yakınının kullanıldığı göz önüne alındığında 30-40 yıl içerisinde dünyada baş gösterecek gıda sorununu çok net bir şekilde ortaya koymakta. Bunun yanı sıra kırsaldan kente göçün yoğun bir şekilde artması da gelecekte yaşanılacak gıda kökenli sorunları körükler mahiyette ilerlemekte. BM rakamlarına göre günümüzde 244 milyon kişi uluslararası, 763 milyon kişi ise kendi ülke sınırları içerisinde yaşadıkları toprakları terk ederek büyük kentlere göç etmek zorunda kalmış. Bu nedenle Dünya Gıda Gününün bu sene özellikle “Göçün geleceğini değiştirin” temasıyla kutlanmasını son derece anlamlı ve faydalı buluyoruz. Gıda tükenmez değildir. Sağlıklı tarım üretiminin teşvik edilmesi, tarım arazilerinin korunması, sulu tarımın geliştirilmesi, israfın engellenmesi ve kırsal nüfusun yerinde istihdamı gibi tedbirlerle dünya genelinde gıda sorununa çözüm bulunabilir.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler