Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA(AA) - Bodrum'da düzenlenen 29. The Bodrum Cup Uluslararası Denizcilik Festivali ve Yat Yarışı'nda geleneksel olarak yarışların başlangıç kampanası çalma töreni gerçekleştirildi.

        Era Bodrum Yelken Kulübü ev sahipliğinde, Türkiye Yelken Federasyonu, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesinin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, yarışlar öncesi, belediyeye ait kafede basın toplantısı düzenlendi.

        Bodrum Belediye Başkan Vekili Niyazi Atare, "Bu geleneği 29 sene önce bir hayalle başlatan Erman Aras'a teşekkür ediyorum. Bodrum Cup'ın, Bodrum'un turizmine ve guletine verdiği katkılar tartışılmaz. Etkinliğe katılan yelkencilere başarılar diliyorum." dedi.

        Era Yelken Kulübü Başkanı Erman Aras da "Yelkene meraklı gençlerin sayısını artıralım ki çok güzel etkinlikler yapabilelim. Rüzgarı kullanırsak turizm sezonunu da 12 aya çıkaralım. Biz denizin halen çok güzel olduğunu, kış mevsiminin de güzel olduğunu Bodrum Cup'ta gösteriyoruz." diye konuştu.

        - "Hedefimiz Akdeniz'in en büyük yelken festivali olmak"

        Yarış Komitesi Başkanı Süleyman Uysal ise etkinliğin sadece bir yelken yarışı değil uluslararası bir festival olduğunu söyledi.

        Uysal "Hedefimiz Akdeniz'in en büyük yelken festivali olmak. Bunun için de elimizden geleni yapıyoruz. Bodrum'un tanıtımına önemli katkıları olan Bodrum Cup 28 yıl boyunca tam olarak 2 bin 151 yatı ağırlamış." dedi.

        Türk denizcilerin Yunanistan'da bazı sıkıntılar yaşadığını kaydeden Uysal, yarışların 29'uncu yılında rota değişikliği yaptıklarını kaydederek, şunları söyledi:

        "Bodrum'dan başlayan yarışlarda ikinci gün Bodrum'a dönülecek. Bodrum Cup, 29 yıl sonra ilk kez başladığı yere geri dönecek. Bodrum Cup başladıktan sonra bitime kadar Bodrum'a geri dönmezdi. Yaşanan zorluklar, denizcilerimizin Yunanistan'da yaşadığı problemlerden ötürü rotamızda Türkiye'de kalmak şeklinde bir karar aldık. Bodrum Cup, hem Yunanistan'a hem de Türkiye'nin turizmine katkıda bulundu."

        Basın toplantısının ardından geleneksel olarak yarışların başlangıç kampanası çalma töreni düzenlendi.

        Öte yandan, yarın başlayacak yarışlar, Bodrum-Kisebükü, Kisebükü-Bodrum, Bodrum-Yalıkavak, Yalıkavak-Gümüşlük ve Gümüşlük-Yalıkavak olmak üzere toplamda 75 millik 5 etaptan oluşacak. Kisebükü-Bodrum etabında, teknesiyle dünya turu yapan ilk Türk denizci merhum Sadun Boro da anılacak. Yarışların beş ayrı kategoride yapılacağı organizasyona misafir teknelerle birlikte 100'ün üzerinde teknenin katılması bekleniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler