Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, "Tamamen idari imkanlarla yapılan Ankara Akyurt Sel Kapanı tamamlandı. Bağ Deresi üzerinde yapılan Akyurt Barajı'nın tamamlanmasıyla Akyurt ilçesinin ve zirai arazilerin taşkın riski de azaltıldı" ifadelerini kullandı.

        Genel Müdür Acu, yaptığı yazılı açıklamada, DSİ'nin, Ankara'ya yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye, derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiğini belirtti.

        Ankara'da tarımın gelişmesindeki etkenlerden en önemlisinin su yapıları olduğunu vurgulayan Acu, son 14 yılda Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine yıllık 7,41 milyon metreküp içme suyu sağladıklarını, 20 baraj ve 9 gölet inşa ettiklerini, 145 bin 10 dekar araziyi sulamaya açtıklarını ve çiftçilere yıllık 84 milyon lira zirai gelir artışı sağladıklarını kaydetti.

        Ayrıca başkentte 74 derenin de ıslahını tamamladıklarını aktaran Acu, "Tamamen idari imkanlarla yapılan Ankara Akyurt Sel Kapanı (Akyurt Barajı) tamamlandı. Bağ Deresi üzerinde yapılan Akyurt Barajı'nın tamamlanmasıyla Akyurt ilçesinin ve zirai arazilerin taşkın riski de azaltıldı." bilgisini verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler