Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'da düzenlenen ve çok sayıda kişinin ölümüne neden olan terör saldırısını kınadı.

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ülkenin doğusundaki Paktiya vilayetinde bugün bir polis eğitim merkezine düzenlenen saldırı sonucunda emniyet mensubu ve sivillerin hayatını kaybettiğinin, çok sayıda yaralı olduğunun üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

        Açıklamada, "Bu terör saldırısını kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, Afganistan hükümetine ve kardeş Afgan halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz." ifadesi kullanıldı.

        Güvenlik yetkilileri, Taliban'ın düzenlediği saldırıda, teröristlerden birinin bomba yüklü aracı bina girişinde patlatmasının ardından diğer saldırganların içeri girerek rastgele ateş açmaya başladığını bildirmişti.

        Taliban militanlarının, Afganistan'ın Paktiya Vilayeti İl Emniyet Müdürlüğüne düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 20 kişi öldü, 70 kişi yaralandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler