Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 18'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali başladı.

        Fethiye Belediyesi öncülüğünde, sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle düzenlenen festivalin açılış töreni, Babadağ'ın bin 700 metredeki pistinde gerçekleştirildi.

        Festivale 45 ülkeden 610 paraşütçünün yanı sıra dünyanın en iyi akrobasi pilotları da katıldı. Festivale katılan paraşütçüler, uçuş hazırlıklarını tamamladıktan sonra törenin yapıldığı bin 700 metredeki pistten uçuş yaptı. Paraşütçülerin gökyüzündeki görsel şovu, törene katılanlar tarafından ilgiyle izlendi.

        Törende konuşan Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, Muğla'nın dünyaca bilinen bir il, Fethiye'nin de marka bir ilçe olduğunu söyledi. Fethiye'nin yıldızının daha da parlamasını temenni eden Çavuş, "18. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali de Fethiye'nin tanıtımına büyük bir katkı sunacak. Festivale katılan ülkelerin çokluğu organizasyonun başarısını ve Fethiye’nin marka değerini gösteriyor." dedi. Çavuş, oyunlarda güvenlik açısından ciddi önlemler alındığını ve güzel bir başlangıç yapıldığını dile getirdi.

        Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da yıllardır devam eden festivalin 18'incisini düzenlemekten mutlu olduklarını ifade etti. Festival ile dostluk ve barış köprüleri kurulduğunu vurgulayan Saatcı, "Festivale katılan ülkelere bakınca neredeyse Birleşmiş Milletleri kurmuşuz. Ülkelerle ilişkilerimiz bu kanatlarla daha iyi hale getiriyoruz. Festivalimiz inşallah kazasız bir şekilde devam eder. Katılan ve destek veren herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

        - "Güven içinde yapılması gerekir"

        Hava sporlarının çok önemli bir sektör olduğunu söyleyen Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Kürşat Atılgan da şunları kaydetti:

        "Bu sporun emniyetli bir şekilde yapılması çok önemli. Kuralları olan bir spordur. Kurallarının tamamı da kanla yazılmış bir disiplindir. Kural koyamaz ya da kuralları ihlal edersek mutlaka bedelini öderiz. Gelenek haline gelmiş bu festivalin de mutlaka kurallar çerçevesinde güven içinde yapılması gerekir."

        Açılış törenine, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

        Festival, 22 Ekim'de sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler