Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklu yargılanan eski öğretmen, 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

        2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, örgütün dershanesinde öğretmen olarak çalışan tutuklu sanık İlker Kırsoy ve avukatı katıldı.

        Duruşma dosyasına giren belgelerin okunmasının ardından savunma yapan Kırsoy, kendisine ait cep telefonuna örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u deneme amaçlı indirdiğini belirtti.

        Mahkeme heyeti Kırsoy'a adına kayıtlı ByLock hesabında HTS kayıtlarına göre 12 bin 800 sayfa döküman ve IP kaydı bulunduğunu hatırlattı.

        Sanık bunun üzerine "Silahlı terör örgütüne üye değilim. Bu konuda eşim ve çevremdeki insanlar da mağdur oldu. Eski adıyla Gülen cemaati olarak bilinen yapının hain saldırısını kınıyorum. Sizlerin adaletine güveniyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum ve tahliyemi talep ediyorum." dedi.

        Heyet sanığı "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl hapse mahkum etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler