Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Sivas'ın Zara ilçesindeki yayla evinde pet şişeye sıkışmış halde fare olduğunu gören ev sahibi, sıkıştığı yerden kurtardığı hayvanı doğal yaşamına bıraktı.

        İlçeye bağlı Sucak köyü Muratağa Yurdu Yaylası'ndaki evine giden 47 yaşındaki Kaşif Mutlu, faregillerden sincaba benzerliğiyle bilinen, bu rağmen gri rengi, iri gözleri ve yerde sürünen kuyruğuyla sincaptan kolaylıkla ayırt edilen "yediuyur"u pet şişenin ağzına sıkışmış halde buldu. Hayvanı sıkıştığı yerden kurtaran Mutlu, ardından da doğal ortamına bıraktı.

        İlçede çay ocağı işleten Kaşif Mutlu, AA muhabirine, çocuklarıyla yayla evine gittiğinde içerden ses duyduğunu, bir canlının kola şişesinin ağzına sıkıştığını gördüğünü söyledi.

        Yediuyuru sıkıştığı yerden çakırdığını anlatan Mutlu, "Susadığından mı yoksa açlıktan mı girmiş anlayamadım. Yayla evine gitmeseydik hayvan sıkıştığı yerde ölecekti. Tek başına sıkıştığı yerden kurtulma ihtimali görünmüyordu. Hayvan, şişeye girdiği delikten çıkamamış." diye konuştu.

        Mutlu'nun çocukları Gizem ve Özlem de "Eve önce babamız girdi. İçeriden ses geldiğini söyleyince biz bir süre bekledik. Şişedeki hayvanı fare veya sincap sandık. Babam hayvanı nasıl kurtaracağını düşünürken, çok sevimli olduğu için bir süre hayvanı sevme imkanı bulduk. Şişenin ağzından kurtardığımız hayvanı doğaya saldık." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler