Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı, Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasına ilişkin davada emniyet teknikeri Mehmet Ali Günayçelik'in tahliyesine tepki gösterdi.

        Başkan Kozağaçlı, mahkeme salonu önünde yaptığı basın açıklamasında, tahliye edilen vardiya amiri maden teknikeri Mehmet Ali Günay Çelik'in 301 ölümden sorumlu olduğunu savundu.

        Kozağaçlı, tahliye edilen sanığın maden ocağındaki sorumluluğuna uygun bir ceza almasını sağlamak için mücadeleye devam edeceklerini belirterek, "Bir tek konuya dikkat çekmek istiyorum. Tahliye, aileleri perişan etmek dışında bu dosyada bir hukuksal değere sahip değil. Bugün tahliye edilen vardiya amiri maden teknikeri Mehmet Ali Günay Çelik bu 301 ölümden sorumluydu. Hala daha sorumludur. Başka tutuklu sanıklarla birlikte onun da sorumluluğu var bu ölümlerde. Tahliye olması bu sorumluluğu azaltmıyor." diye konuştu.

        Kozağaçlı, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Soma maden faciasına ilişkin yürütülen soruşturmada gizlilik kararına tepki gösterdi.

        Manisa'da yürütülen soruşturmanın Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davayı etkilediğini savunan Kozağaçlı, şunları kaydetti:

        "Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve şimdiki Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e sesleniyorum. Burada devam etmekte olan bir ağır ceza dosyası var iken, bir şüphelisi olmayan, bir şikayetçisi olmayan, içerisinde tek evrak olmayan boş dosyada gizlilik iddiasıyla ne yargıçlara, ne bizlere gösterilmeyen hazırlık soruşturması bahane edilerek bu dava sürüncemede bırakılabilir mi? Cumhuriyet tarihinde böyle bir iş var mı? Ağır ceza dosyası sürerken yalandan bir soruşturma açıp, hileyle sahte şikayetle, belgeyle, bir soruşturma açıp, bunu bir yıl boyunca açık tutup, hiçbir işlem yapmayıp, hiçbir şüpheli bulamadan bu açık dosyayı bahane edip bir ağır ceza mahkemesi dosyası sürüncemede bırakmak bu ülkenin tarihinde olmuş mu? Avukatlık yaptığı süre boyunca böyle bir şey görmüş mü eski Adalet Bakanı? Hem ilahiyatçı hem hukukçu. Var mı hem vicdanda hem dinde devam etmekte olan bir mahkemenin arkasından dolaşıp hazırlık soruşturması açmak?"

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler