Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tunus Tarım Bakanlığında görevli uzmanlara, tarımsal destekler, kırsal kalkınma, tarım sigortaları ve risk analizi konularında mesleki eğitim verdi.

        TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkanlığın koordinasyonunda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinde Türkiye'de yürütülen projede, Tunuslu 10 uzman eğitim aldı.

        Bakanlığa bağlı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün ilgili birimlerinden uzmanlarca Tunuslu heyete, Türkiye'deki tarımsal destekleme politikaları, kırsal kalkınma, yatırım desteklemeleri konuları anlatıldı.

        Öte yandan, heyete, tarımsal sigorta ve risk analizi konusunda Türkiye'deki tarımsal sigorta uygulamaları, sigortalamaya konu ürünler ile prim miktarlarının belirlenmesi, devlet katkısı ve çiftçi katkı oranlarının tespiti konularında bilgi verildi.

        Proje kapsamında heyet, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ile Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinasyonunda kırsal kalkınma desteklemelerinden faydalanılarak kurulan iki işletmeyi ziyaret etti.

        Heyet, Tarım Sigortaları Havuzu Ankara Bölge Müdürlüğünde de incelemelerde bulundu.

        Eğitimleri başarıyla tamamlayan Tunuslu uzmanlara sertifika verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler