Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Meksika'nın kuzeyindeki Chihuahua eyaletinin kaçak olduğu ilan edilen eski valisi Cesar Duarte'nin, kamu parasıyla satın alınan büyükbaş hayvanları çaldığı iddia edildi.

        BBC'nin haberine göre, "Yolsuzluğa ve Dokunulmazlığa Karşı Meksikalılar" adlı sivil toplum kuruluşu, 6 yıllık görev süresi boyunca 4,2 milyon doları zimmetine geçirmekle itham edilen ve ABD'de saklandığı sanılan Duarte'nin, kuraklık nedeniyle hayvanları telef olan çiftçilere verilmek üzere satın alınan bin 408 büyükbaş hayvandan 903'ünü şahsına ait çiftliğe götürdüğünü ileri sürdü.

        Cesar Duarte'nin 100'den fazla hayvanı da siyasi müttefiklerine verdiği, sadece 150'sinin ihtiyaç sahiplerine iletildiği öne sürüldü.

        İnterpol tarafından aranan Duarte'nin müsrif hayat tarzıyla tanındığı, hafta sonları çiftliğine dostları ve akrabalarını getirmek için kamuya ait bir helikopteri kullanmakla suçlandığı da ifade ediliyor.

        Meksika'da eski Tamaulipas Valisi Tomas Yarrington nisan ayında İtalya'da tutuklanmış, eski Veracruz Valisi Javier Duarte de temmuz ayında Guatemala tarafından Meksika'ya iade edilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler