Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARDAHAN (AA) - Ardahan'ın Hanak ilçesinde yaralı bulunan kızıl şahin koruma altına alındı.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü görevlileri, çalışma yaptıkları sırada boş arazide yaralı bir kızıl şahin olduğunu fark etti.

        Uçamadığını fark ettikleri yaralı kuşu alan görevliler, durumu Ardahan Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü görevlilerine bildirdi. İlçeye giden ekipler, kent merkezine getirdikleri kızıl şahinin tedavisine başladı.

        Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğünde görevli Şenol Işık, AA muhabirine, yaptıkları incelemede şahinin hem kanadından hem de ayağından yaralı olduğunu tespit ettiklerini belirterek, "Kızıl şahine gerekli müdahalenin yapılması için Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehebilitasyon Merkezine teslim edeceğiz. Orada gerekli tedavi uzmanlarca yapılacak." dedi.

        Işık, kızıl şahinin tedavi sonrasında doğal yaşam alanına bırakılacağını belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler