Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TAŞKENT (AA) - Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, iki günlük ziyaret kapsamında Taşkent'te bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı kabul etti.

        Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te bulunan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ziyaretinin ikinci gününde Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi.

        Erbaş'ın Özbekistan'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdiği görüşmede, iki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi, din eğitimi ve din hizmetleri konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

        Cumhurbaşkanlığı'nda gerçekleşen görüşmede, iki ülkenin dini kurumları arasında din hizmetleri, hizmet içi eğitim ve din eğitimi konularında iş birliği, Türkiye'deki öğrencilerin Buhara, Semerkand, Tirmiz, Taşkent, Farab gibi ilim havzalarında bulunarak, Özbekistan'ın tarihteki bilimsel zenginliklerinden yararlanabilmeleri, Türkiye'de Yükseköğretim Kurulu uhdesinde uygulanan "Mevlana Programı" kapsamında iki ülkenin üniversiteleri arası öğrenci ve öğretim üyesi değişiminin geliştirilmesi konuları da gündeme geldi.

        Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'in, Müslüman ülkeler arasında yapılması gereken iş birliğine vurgu yaptığı görüşmede, Batı dünyasında ortaya çıkan İslamofobiye karşı sağlıklı din eğitimi ve doğru din anlayışının İslam ülkelerinde geliştirilmesi, yanlış dini algılarla DEAŞ, Boko Haram, Şebab, FETÖ gibi terör örgütlerinin beslenmesine zemin hazırlanmaması gerektiği üzerinde duruldu.

        İki saat süren görüşmede, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a, Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade de eşlik etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler