Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Giresun'da balıkçıların ağlarına daha fazla takılmaya başlayan palamudun tanesi 2 liraya, hamsinin kilogram fiyatı ise 5 liraya geriledi.

        Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'de son günlerde özellikle palamut ve hamsi bereketi yaşandığını söyledi.

        Teknelerin barınak ve limanlara bol miktarda balıkla döndüğüne işaret eden Arslan, avcılığın bollaşmasının fiyat etiketlerine de olumlu yönde yansıdığını aktardı.

        Arslan, palamudun fiyatında ciddi düşüş gözlemlendiğini vurgulayarak, "Sezona kötü başlayan avcılığın bu aydan itibaren bollaşmasını bekliyorduk ki beklediğimiz gibi de oldu. Şuanda Doğu Karadeniz'de palamut bereketi yaşanıyor. Hava şartlarının istediğimiz gibi gitmesi durumunda palamut avının kasım ayı sonlarına kadar süreceğini umut ediyoruz." dedi.

        Tezgahları, bölgede avlanan hamsinin süslemeye başladığına dikkati çeken Arslan, "Hamside artık sezon başladı. Bir kaç gün önce kilosu 10-15 liradan satılan hamsi, avının artmasıyla bugün 5 liraya düştü. Büyüklüğüne göre tanesi 15 ile 10 liradan satılan palamut ise 2 liraya geriledi." diye konuştu.

        Arslan, avcılığın artmasının balıkçının, fiyatların düşmesinin de vatandaşların yüzünü güldürdüğünü sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler