Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün unvanı "Gazipaşa" isminin ilçeye verilişinin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 8. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar Festivali başladı.

        Kortej yürüyüşüyle başlayan festivale AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik ve vatandaşlar ile turistler katıldı.

        Kortejdeki narlarla süslenen otomobil, vatandaşlar ve turistlerden ilgi gördü.

        Belediye Başkanı Çelik, kortej yürüyüşünün ardından yaptığı açıklamada, ilçeye Gazipaşa isminin verilişinin 95'inci yılını kutladıklarını söyledi. Çekirdeksiz narın Gazipaşa'da yoğun bir şekilde yetiştirildiğine dikkati çeken Çelik, "İlçede yılda 4 bin ton üretim gerçekleşiyor. Türkiye'de her pazara ve her bölgeye gönderemiyoruz çünkü üretimimiz yeterli değil." dedi.

        Festivalde nar suyu sıkma, nar yeme ve nardan piramit yapma yarışmaları gerçekleştirildi.

        İki gün sürecek festivalde çeşitli etkinlikler ve konserler düzenlenecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler