Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Amatör spor kulüplerinde başkanlık, yöneticilik yapan herkes gizli kahramandır." dedi.

        Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonunun (TASKK) Ankara'da gerçekleştirilen 17. Olağan Genel Kurulu'na katılan Bak, delegelere hitap etti.

        Bakan Bak, konuşmasında amatör sporun içinden geldiğine işaret ederek, "Bu büyük ailenin bireyi olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Sizlere hizmet etme fırsatı bize doğdu. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bütün teşkilatımızla sizlerin hizmetinizdeyiz." ifadelerini kullandı.

        "Bize amatör sporları sevdiren büyüğümüz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan." diyen Bak, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Mahallemizin, Kasımpaşa sokaklarının, amatör kulübümüz Erokspor'un ağabeyi... O zaman İETT'de oynuyordu. Onu izmek için Vefa Stadı'na, Burhan Felek'e giderdik. Mahalledeki ağabeylerimiz toplar götürürdü. Mahalledeki ağabeyler, amatör spor kulüplerine gönül veren insanlardır. Bana göre amatör spor kulüplerinde başkanlık, yöneticilik yapan herkes gizli kahramandır. Gençlerimizi, başta uyuşturucu olmak üzere kötü alışkanlıklardan uzak tutan birer kahramandır. Çocukları, sporcuları evlatları gibi seven, bazen ailelerini ihmal eden, onlar için çırpınan gerçek kahramanlardır. Türk sporunun gerçek kahramanları onlardır."

        - Erdoğan'ın talimatını paylaştı

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın amatör sporu iyi bildiğine dikkati çeken Osman Aşkın Bak, "Amatör sporun tam merkezinden gelen, her adımını bilen bir Cumhurbaşkanına, lidere sahibiz. Bize talimatı şu; (Mahalle sahalarını çoğaltacaksınız. Her tarafa, bulduğunuz yerlere gençlerin spor yapmaları için tesisler yapacaksınız.)" ifadelerini kullandı.

        Bakan Bak, çocukları sokakların yerine spor sahaları ve salonlarda görmek istediklerinin altını çizerek, şunları kaydetti:

        "Çocuklarımızı sokaklardan, uyuşturucu batağından kurtarmamız lazım. Bunu yapmak için de sizlerle beraber olmamız lazım. Türkiye'deki amatör spor kulüplerinin sayısı 13 bin civarında. Bizimle aynı nüfusa sahip Almanya'da bu sayı 100 binin üzerinde. Bunu mahalli idarelerle birlikte yapmamız lazım. Uyuşturucuyla mücadele ederken, amatör spor kulüplerine çok ihtiyacımız var. Mahallenin ağabeylerine ihtiyacımız var. Onlar, sokağa gelen uyuşturucu satıcılarına 'Çocukları zehirleyemezsiniz.' diyerek meydan okur. İşte bizim amatör kahramanlarımız bunlar. Amatör kulüplerin yöneticileri olarak bu görevi üstlenmemiz lazım."

        Türk sporu için amatör kulüplerin önemine vurgu yapan Bak, "Amatörleri ayağa kaldırdığımız zaman Türk sporu da ayağa kalkar. Onlara destek olduğumuz zaman Türk sporu da daha iyi noktaya gelir." değerlendirmesinde bulundu.

        İstanbul'daki Amatörler Evi'nin yapılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katkılarına değinen Bak, amatör camianın bir bireyi olmaktan büyük gurur duyduğunu dile getirdi.

        - "Siz arazi bulun, biz saha yapalım"

        Osman Aşkın Bak, amatör kulüplerin sorunlarına değinerek, şunları söyledi:

        "Geçtiğimiz dönemde sağlıkla ilgili protokolün yapılabilmesi için ciddi bir çalışma yürüttük. Tabi sorunlarımız var, borçlarımız var. Bununla ilgili Maliye Bakanlığı ile de görüşüyoruz. Bizim amatör kulüplerimize desteğimizi artırmamız gerekiyor. Ülkemizin nüfusu genç, amatör kulüp sayısını artırmalıyız. Mahalli idarelere gideceğiz, sponsorlara gideceğiz. Bu sayıları artırmak için çaba göstereceğiz. Biz de yanınızdayız. Siz illerinizde saha yapılacak yerleri bulun, biz destek vereceğiz. Arazi müsaitse yan yana 2-3 saha yapacağız. Bunları yapmak zorundayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı bu. İnşallah, çok daha büyük başarıları beraber gerçekleştireceğiz."

        "Hep beraber gençlerimize, sokaklarımıza sahip çıkalım." ifadesini kullanan Bakan Bak, "Sokakları uyuşturucu satıcılarına, kötü emelli insanlara bırakmayalım. Gençlerimizin milli ve manevi değerlere sahip çıkması için gayret gösterelim. Amatörler olarak ülkemizin büyümesine destek verelim." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler