Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZAMBOANGA CITY (AA) - Rusya, Filipinler'e silah hibe etmesinin arkasında herhangi bir gizli ajanda olmadığını bildirdi.

        Rusya'nın Manila Büyükelçisi İgor Khovaev, yerel ABS-CBN kanalına yaptığı açıklamada, Filipinler'e silah ve cephanelik hibe edilmesiyle ilgili olarak "Biz Rusların gizli bir ajandası yok. Size yardımı arttırıyorsak bunu samimiyetle yapıyoruz. Gizli bir gündem ve siyasi koşullar söz konusu değil." değerlendirmesinde bulundu.

        Khovaev, Marawi'nin teröristlerden arındırılması konusunda da Rusya'nın Filipinler'in terörizmle meşru mücadelesinde yardıma hazır olduğunu söyledi.

        Rus Pasifik Filosuna ait 3 savaş gemisinin dün iyi niyet ziyareti çerçevesinde Filipinler'in başkenti Manila'ya geldiği kaydedilmişti.

        Rus destroyerleri Amiral Vinogradov ve Amiral Panteleyev'in yanı sıra Barus Butoma tankeri Manila'nın Güney Limanı'na demirlemişti.

        Ülkede 6 gün kalacak Rus savaş gemilerinin, askeri iş birliği programının geliştirilmesi amacıyla Manila'yı ziyaret ettiği belirtilmişti.

        Filipinler Savunma Bakanı Delfin Lorenzana, ay başında Rus hükümetinin, ülkesine 5 bin kalaşnikof, bir milyon cephane ile askeri kamyon hibe edeceğini açıklamıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler