Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, seçim vaadinin aksine ülkenin güneybatısında iki nükleer reaktörün inşasını onayladı.

        Yonhap ajansının haberine göre, Moon, toplumsal müzakere komisyonunun, projenin halkın desteğini aldığı sonucuna varmasının ardından Ulsan kentinde Şin Kori-5 ve Şin Kori-6 reaktörlerinin inşasına yeniden başlanmasına onay verdi.

        Moon, konuyla ilgili açıklamasında öte yandan nükleersiz ülke inşa etme çabalarının süreceğini dile getirdi.

        İnşasına 2016 yılında başlanan ve yüzde 30'u tamamlanan yeni reaktörler konusunda temmuz ayında toplumsal müzakere başlatılmıştı. Projeye, askıya alınana kadar 1,4 milyar dolar harcanmıştı.

        Güney Kore Devlet Başkanı Moon, seçim kampanyası sırasında reaktörlerin inşasını durdurma vaadinde bulunmuştu.

        Ülkenin güneybatısındaki Gyeongju kentinde 2016 yılında meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem, reaktörlerle ilgili tartışma yaratmıştı.

        Uzmanların, Güney Koreli yetkililere, Japonya'daki Fukuşima benzeri bir felaketle karşı karşıya kalınabileceği uyarısında bulunduğu ifade ediliyordu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler